Jmenuju se Dolemite

70%
Jmenuju se Dolemite

Snímek vzdává hold herci blaxploatačních filmů Rudymu Rayovi Mooreovi. Toho ztvární Eddie Murphy.




Recenze: Jmenuju se Dolemite

Kinobox.cz
80%

Jmenuju se Dolemite je v jádru celkem tradiční životopisný film (pokud vezmeme jeho vývoj), ale to, o čem vypráví a hlavně jak to v druhé půlce dělá, to ho posouvá mezi nejpříjemnější kousky svého žánru.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Černošský humor je mi naprosto cizí (vůbec nevím čemu se ti lidé ve filmu smáli),ale to mi nebránilo si tento životopisný snímek užít. Jsem hrozně rád za Eddieho,že po delší době opět zabodoval a ukázal jak dobrým hercem je. Doufám,že si snímku všimne více lidí,protože si pozornost rozhodně zaslouží.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Skvělý Eddie Murphy a příběh černocha o kterém jsem popravdě neměl moc informací a možná se jeho filmům podívám na zoubek. Zpracování je dobré, příběh zajímavý, ale něco mi k tomu, abych mohl film považovat za skvělý chybí. Možná je to tím, že do mě nepronikla dobová atmosféra a měl jsem dojem, že se film odehrává v ne tak vzdálené době.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Eddie Murphy umí hrát. To už moc lidí sice neví, ale tady to zase dokazuje. Vznik "Dolemajta", peripetie s natáčením, všechno je to v tom duchu Disaster Artists a podobných šíleností, tady jsem ale ani zbla neměl třeba chuť zjišťovat si něco o těch originálních filmech. 5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Dolemite Is My Name (více)
  • USA Jmenuju se Dolemite
  • USA Dolemite Is My Name
Premiéra v ČR:
25. 10. 2019
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA

Podobné


Powered byJustWatch