Smečka

56%
Smečka
Davidovi je šestnáct, má krásnou přítelkyni, rodiče ho podporují ve všem, do čeho se pustí, a vytvářejí mu patřičné finanční zázemí. Právě se přestěhoval, má nastoupit do nového hokejového týmu Vlků a zabojovat o místo brankářské jedničky. Jenže nováček v pevně semknutém kolektivu, to bohužel nevěstí nic dobrého. Co dělat, když tě spoluhráči nevezmou mezi sebe, a opustí tě holka? Spirála šikany, odvety a vzájemných bojů se roztáčí. Pro většinu hráčů je to zpočátku asi jenom zábava, ale kapitán Jerry tlak neustále stupňuje. Někteří s tím možná nesouhlasí, ale nikdo nic neudělá. A šikana se z kabiny následně přesune i na internet. Podaří se Davidovi vybojovat své místo v týmu, ve škole, v životě, a Vlky porazit? (Bontonfilm)



Recenze: Smečka

Kinobox.cz
40%

Obávám se, že pokud by se zápletka Smečky odehrála v reálném životě, David by na jejím konci buď byl šikanován dál (a ještě víc), nebo by šel sedět za úmyslné zmrzačení. V tomto filmu ale vše skončí velmi vynuceným a velmi nepravděpodobným happy endem, kdy jeden čin způsobí, že se všichni členové týmu najednou stanou Davidovými kamarády.


Pete69
Pete69
29 761 bodů
5.5
Určitě jsem se nedočkal kvalitní filmařiny a ani mě nenadchl žádný z herců, ale téma je velmi zajímavé, aktuální a z velké části je to pravda.. pravda o které se mluví jen opatrně a mluví o nich jen ti odvážní. Korupce, šikana, politikaření a protěžování dětí bohatých rodičů v "zájmu" mužstva, nikoliv však v zájmu sportu. Téma odvážné, zpracování a obsazení nic moc.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
8
Kde je hranice mezi oťukáváním nováčka a šikanou? Ambiciózní rodiče už mají pro Davida nachystanou cestičku kudy musí jen projít. Jako takový neoficiální název by tomu sedlo "Táta to řeší". Právě otec (Jiří Vyorálek) podává přesvědčivě nejlepší výkon a ač hraje neúplně kladnou postavu, tak i celkem bezproblémově zvládá převyšovat zbytek ansámblu. Výhodou je, že takových filmů není moc a do českého hokejového národa tohle sedne jak nic. Ač teda některé herecké výkony hokejistů nejsou kdovíco, tak na tuhle úroveň to bohatě stačí. Přesně takhle to často dopadá, tomu šikanovanému rupne v kouli... Ale vy mu to chcete vyčítat?! Vlčí síla! Nakonec je to trošku moc pohádkové, jenže takové jsou všechny české hokejové příběhy. 70%
Enon
Enon
1 096 bodů
4
Začátek byl fakt good, objevovali se nám tady věci jako například show dont tell, což je u českého filmu celkem nezvyk. Dobře se nám představily všechny postavy, a díky tomu sme si o každé z nich udělali určitý obrázek, a znali jejich vlastnosti. Ale pak se tak nějak sesypalo jako domeček z karet. Postavy se začaly chovat celkem nelogicky a divně. Dále nám ten film chce něco předat ale moc se mu to nedaří, jenom skrz to, že všechny věci ukazuje moc na sílu. Že hele tenhle týpek mu teď vzal mobil a ukazuje ho všem, nebo Jooo bouchneme mu hlavou o umyvadlo, nebo LESS GOO BOYYZ. Zbytečný přehrávání a absolutní chyba scénáře, je vidět, že tvůrci se šikanou nemají nic společného protože takle to fakt neprobíhá. Prostě nevim. Podle mě ani ten film sám neví čím přesně chce být a co nám chce ukázat. Konec je pěkná slabota a doslova ho odhadnete během prvních 2 minut. A samozřejmě to potřebujeme zakončit co největším happy endem. Ne. Takhle jednoduchý to fakt není. No nic. Prostě další ne moc povedený český film. 45%

Dodatečné informace

Původní název:
Smečka (více)
  • Slovenská republika Smečka
Premiéra v ČR:
8. 10. 2020
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Slovenská republika, Česká republika, Lotyšsko
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch