Jeho temné esence

79%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
kknk2
kknk2
2 949 bodů
7.5
S01 – 75% Všechny díly jsou buď pěkné a dobré, nebo jen pěkné. Napětí vyvrcholilo v páté epizodě a na konec moc emocí nezbylo, ale i přesto byly všechny ucházející. Škoda, že pointa v našem světě byla roztahaná a naskytl se jí dostatečný prostor asi jen jedenkrát. Celkově zajímavý originální seriál s potenciální druhou sérií. S02 – 75% Docela změna oproti první řadě – méně napínavé, zato má jasnější směr, kterým se ubírá. Můžu ještě konstatovat to, že mi připadala sympatičtější. Rozsáhlý a zřejmě propracovaný fantasy svět však pronásleduje spousta otazníků, které by bylo fajn ve třetí řadě objasnit.
Martrix
Martrix
2 449 bodů
9
Velkou výhodu má ten, kdo knižní předlohou, nebyl políben. Bez znalosti byť jen základní linie, je každá minuta originální a jen těžko se odhaduje, co se bude dít dál. Každá řada přináší nové a zajímavé postavy, ale autor se nebojí ani ty oblíbené, které už svou roli v příběhu splnily... no pár jich už ubylo. Navíc u mnohých postav se pozměnily motivy jejich činů. Nic není černobílé a i když se už od prvních epizod mluví o střetu/válce, mnohem zajímavější bude rozkrytí, jakou úlohu v ní která postava sehraje. Protože jako u každého dobrého příběhu, jde i tady především o cestu, kterou postavy musí projít. Britové jsou v žánru fantasy nepřekonatelní a Pullman stvořil svět, který může klidně konkurovat světům stvořeným Rowlingovou, Carrollem, Lewisem nebo i Tolkienem.
FAT_YODA
FAT_YODA
1 510 bodů
8
ke knize jsem se zatím nedostal, takže jsem rád, že po průměrném filmu bez pokračování tento zajímaví svět dostává lepší adaptaci. Zatím to vypadá dobře.
Dory28
Dory28
671 bodů
10
Knižní sérii od Philipa Pullmana, mám v oblibě. Ovšem trošku jsem se bála, že to dopadne stejně jako Zlatý kompas z roku 2007, který podle mě nedopadl úplně nejlíp. Ovšem dopadlo to skvěle. Tvůrci se pevně drželi knižní předlohy, což oceňuji. Hudba od Lorne Balfeho je úžasná, grafické ztvárnění démonů mě překvapilo, ale vyplatilo se jim. Herecké obsazení mi taky celkem sedlo. Za mě super seriál.
Memento
175 bodů
9
Taaak dlouho jsem se těšila. :) Zbožňuju knížky, zbožňuju film, zbožňuju i hru a teď konečně přišel čas adorovat i seriál. Trochu jsem se bála, že Lyra bude působit moc staře, ale Dafne je naprosto dokonalá a díky ní seriál nevypadá jak pohádka pro děti. Často intra u jiných seriálů přeskakuju, ale tohle si pouštím snad několikrát do týdne, je fantastické.