Jeho temné esence

79%
Jeho temné esence

Seriálová verze knižní fantasy série Jeho temné esence od Philipa Pullmana v koprodukci BBC a HBO.





kknk2
kknk2
2 949 bodů
7.5
S01 – 75% Všechny díly jsou buď pěkné a dobré, nebo jen pěkné. Napětí vyvrcholilo v páté epizodě a na konec moc emocí nezbylo, ale i přesto byly všechny ucházející. Škoda, že pointa v našem světě byla roztahaná a naskytl se jí dostatečný prostor asi jen jedenkrát. Celkově zajímavý originální seriál s potenciální druhou sérií. S02 – 75% Docela změna oproti první řadě – méně napínavé, zato má jasnější směr, kterým se ubírá. Můžu ještě konstatovat to, že mi připadala sympatičtější. Rozsáhlý a zřejmě propracovaný fantasy svět však pronásleduje spousta otazníků, které by bylo fajn ve třetí řadě objasnit.
Martrix
Martrix
2 449 bodů
9
Velkou výhodu má ten, kdo knižní předlohou, nebyl políben. Bez znalosti byť jen základní linie, je každá minuta originální a jen těžko se odhaduje, co se bude dít dál. Každá řada přináší nové a zajímavé postavy, ale autor se nebojí ani ty oblíbené, které už svou roli v příběhu splnily... no pár jich už ubylo. Navíc u mnohých postav se pozměnily motivy jejich činů. Nic není černobílé a i když se už od prvních epizod mluví o střetu/válce, mnohem zajímavější bude rozkrytí, jakou úlohu v ní která postava sehraje. Protože jako u každého dobrého příběhu, jde i tady především o cestu, kterou postavy musí projít. Britové jsou v žánru fantasy nepřekonatelní a Pullman stvořil svět, který může klidně konkurovat světům stvořeným Rowlingovou, Carrollem, Lewisem nebo i Tolkienem.
FAT_YODA
FAT_YODA
1 510 bodů
8
ke knize jsem se zatím nedostal, takže jsem rád, že po průměrném filmu bez pokračování tento zajímaví svět dostává lepší adaptaci. Zatím to vypadá dobře.


Dodatečné informace

Původní název:
His Dark Materials (více)
  • USA Jeho temné esence
  • USA His Dark Materials
Premiéra v ČR:
5. 11. 2019
Země původu:
USA, Velká Británie
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch