Román pro pokročilé

30%
Román pro pokročilé
Jaký je život rozvedených mužů, oddělených naštvanou exmanželkou od stolu, lože a účtu? Jak zapůsobí rozvod na jejich morálku a sebevědomí? Hlavní hrdina Rudolf (Marek Vašut), noblesní šarmantní světák, je po rozvodu způsobeném nerozvážnou milostnou avantýrou nucen přestěhovat se z přepychu velkoměsta do venkovského hotelu, který vlastní se svým prostopášným bratrem Arnoštem (Miroslav Etzler). Rozladěn nastalou situací zmítá se Rudolf mezi odhodláním usadit se v klidném monogamním vztahu, a svody, jež mu denně servíruje notorický flamendr a sukničkář Arnošt. A jako by za trest nestačila kocovina, musejí se pánové vypořádat i s protivnou a všeho schopnou majitelkou sousedního hotelu (Jitka Čvančarová), které tak nějak omylem vyhlásili válku. Díky vytrvalému výchovnému působení hotelové recepční Nikoly (Berenika Kohoutová) se Rudolf ovšem přece jen pokusí navázat monogamní vztah, z něhož se ke všeobecnému překvapení vyvine vážná známost. Svět je ale malý a lež má krátké nohy. Obzvláště když role „deux ex machina" připadne Rudolfově exmanželce Marii (Vanda Hybnerová). Stranou dění ovšem nezůstane ani Rudolfův a Mariin podivínský syn Bohdan (Vincent Navrátil), který svým rodičům nedaruje vůbec nic. (Bohemia MP)



Pete69
Pete69
29 102 bodů
5.5
Tak další z řady laciných komedií... ovšem v tomto případě se jedná o jednu z těch lepších. Trošku té "serióznosti" dodal Marek Vašut a narušoval svým přirozeným charismatem klišé a mnohokrát viděné scény. O scénáři nemá smysl mluvit.. Pobavilo hlavně bratrské duo Vašut - Etzler, jinak by to nebylo ani za 55%
avenis
avenis
7 909 bodů
7
Teda musím přiznat, že ze začátku se to jevilo jako hovadina. Ale když jsem vytrvala až do konce, konstatuji, že nesouhlasím. Ačkoliv Etzler svým "výkonem" dokazuje, že zničí každou stopáž kteréhokoliv filmu, tady se naštěstí Vašut a Čvančarová, Kohoutová a především Hybnerová postarali o celkově dobré skóre. Tato komedie nikdy nebude patřit do zlatého fondu naší kinematografie, ale přesto je to dílko koukavé, rozhodně lepší než Román pro muže. (25.10.2020)

Dodatečné informace

Premiéra v ČR:
19. 9. 2019
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+
Čeština:
Román pro pokročilé je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch