Red Notice

61%
Red Notice

Existuje legenda, která říká, že Marcus Antonius dal Kleopatře jako svatební dar tři zlatá vejce. Jedno je uloženo v muzeu, druhé se ocitlo v soukromém vlastnictví a třetí dosud nikdo nenašel. To chce ale změnit egyptský miliardář, který chce všechna tři vejce věnovat své dceři Kleopatře jako svatební dar a nabízí za ně tři sta milionů dolarů. Slušná suma na to, aby se o krádež vajec pokusili ti nejlepší. John Hartley (hraný Dwaynem Johnsonem) je agent FBI, specialista na profilování zločinců, jehož úkolem je krádežím zabránit. První vejce se mu ochránit nepodaří, ale uspěje aspoň v tom, že zatkne Nolana Bootha (ztvárněného Ryanem Reynoldsem), jednoho z nejhledanějších zlodějů světa. Když se s ním ale shodou náhod ocitne ve vězení jako jeho domnělý parťák, musí s ním spojit síly a pokusit se dopadnout Střelce – dalšího špičkového lupiče, který je zradil a předal policii. Cílem je najít další dvě vejce, očistit své jméno a poslat Střelce (Gal Gadot) za mříže...




Recenze: Red Notice

Kinobox.cz
60%

Ve scénách, ve kterých se dostávají ke slovu efekty, selhává na celé čáře. Dokud se Red Notice pohybuje ve vnitřních prostorách, není si na co stěžovat, jakmile se ale vydá ven a snaží se zaujmout zasněženou scenerií, jihoamerickou džunglí nebo koridou s býky, dojde na nejhorší. Použití efektů, které vypadají uměle na první pohled, by už dnes mělo být trestné. Je mi jasné, že snímek nejspíš doplatil na to, že vznikal za největší pandemie, proto se natáčení muselo přerušovat, posouvat a nesmělo se tolik cestovat, ale když dnes filmová džungle vypadá jako z českých studiových pohádek, tak to nelze odpustit. A i ty polystyrenové kameny, které spolu Reynolds a Johnson nosí v rámci nucených prací v ruském žaláři, vypadají snad ještě hůř než z Vinnetoua, když je Old Shatterhand zdvihal nad hlavu.


Pete69
Pete69
29 851 bodů
5
"Béčko, jak noha".. Už dlouho jsem neviděl nablýskaný film, který je pravděpodobně myšlen vážně a s ambicemi, aby mě tak strašně rozčiloval. Dwayne Johnson odehrál své, postava kterou ztvárnil Ryan Reynolds mě neskutečně iritovala. Rádoby vtipný akční film s plochým příběhem a spoustou klišé typických pro béčkové filmy. Těch 50% za D.Johnsona a pár povedených akčních scén. Jinak vše špatně. Měl jsem to vypnout už po scéně, kdy The Rock polil artefakt Coca Colou a ten se rozpustil.. ale nedal jsem si říct :-)
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Akční komedie bořící klišé veškeré představivosti a měnící um zavedené mnohaleté šablony. Netflix vsadil na styl ruské filmové tvorby a tak není divu, že je u místních kritiků snímek přijat ne zrovna s nadšením. A přitom obsahuje vše, co obsahovat má. Dva dobrodruhy, femme fatale, dobrodružství, akci, přemíru hlášek ve spojení s humorem a hlavně živou atmosféru. A přitom stačilo tak málo. Posbírat nejrůznější scény z nejrůznějších filmů, poupravit je a použít do jednoho celku. Proto ta zmínka o Rusku, neboť tamní filmoví tvůrci už to takhle dělají nějaký ten pátek. Netflix to však pro diváky zjednodušil, takže není potřeba dlouho hádat, kde že je která podobná scéna k vidění. Hláškující Nolan Booth, s tváří Ryana Reynoldse, o tom vždy dá dopředu vědět. Buď přímo řekne název snímku, nebo nějakou událost s nějakým snímkem porovná či si zapíská známou ústřední melodii. A tím jsme se dostali k postavám příběhu. Buddy movie v plné parádě přesně tak, jak je zavedeno. Drsňák a žvanil. To fungovalo vždy. Avšak pozor, tentokrát to tu máme rasově opačně. Drsňák s tmavou pletí, žvanil světlou. U Dwayna Johnsona role drsňáka nepřekvapí. Žvanil v podání Ryana Reynoldse už tak ani ne. Ten už si ve své kariéře zahrál ledasco. Scénář mu však dal do úst takovou kulometnou salvu nejrůznějších hlášek, že snad i Eddie Murphy, Chris Rock či Martin Lawrence doslova a do písmene museli puknout závistí. Gal Gadot, coby Miss Israel 2004, byla pro pozici femme fatale rozhodně trefou do černého. The Bishop, v jejím podání, je tak výraznou postavou, že není scény, ve které by alespoň něčím malým nepřekvapila. U ní si rozhodně nikdy nikdo není jist, na čem je. Její hlavní úloha však také není zrovna obvyklá. Snímek je mohutnou kombinací známých prvků, čímž divácké matadory nemá čím překvapit, ale funguje to. Stále se něco děje, humoru je dostatek, atmosféra svěží. Zkrátka, na odreagování od každodenních strastí plně dostačující.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Pohodových 7/10, protože jsem to dal celou dobu s příjemným úsměvem na tváři, Už dlouho jsem čekal na nějakou přepálenou dobrodružnou akční variaci na Indyho. Na place byla asi fakt pohoda, Gadotce furt cukaj koutky (za to nakonec půlbod nahoru) a Reynolds jede pořád ve stejném módu. Jen toho Rocka to tady chtělo vyměnit za někoho míň unaveného a uvěřitelnějšího. 7.5/10


Dodatečné informace

Původní název:
Red Notice (více)
  • USA Red Notice
Premiéra v ČR:
12. 11. 2021
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Rozpočet:
160 mil. USD
Tržby:
0,18 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch