Budiž světlo

72%
Budiž světlo
Slovenská vesnička se připravuje na Vánoce a čtyřicátník Milan se za rodinou vrací z Německa, kde pracuje. Poklidnou sváteční atmosféru naruší podezření, že jeho syn je coby člen polovojenské mládežnické skupiny zapleten do šokující události, jež otřásla místní komunitou. Působivé drama o síle a křehkosti rodinných pout, o individuální zodpovědnosti ve světě, kde xenofobie vítězí nad soucitem s bližním. (MFF Karlovy Vary)



Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Pěkné drama s mrazivou atmosférou, ale na 80% je za mě dosti vysoké hodnocení. Příběh katolicky zaměřené rodiny z malého slovenského města či vesnice, která má problém s nejstarším synem, který se zapletl s partou dokonale vyholených chlapců. Smrt, nelehký život a propojení s marností a církví.. Dobré 70%.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 829 bodů
8
Slušně budované drama jedné slovenské rodiny, která toho příliš nenamluví. I s těmi málo slovy oba manželé tak nějak cítí, že mladá náckovská parta není nejlepší volba pro jejich kluky. Kluci jsou ale pod tlakem, buď parta, anebo vyloučení na okraj. Perou se v nich rodinné tradice, způsob venkovského života a současně identifikace toho, co by mohlo vést k průšvihu. Na rozdíl od svého otce nepovažuje Milan období slovenského státu za nejlepší dějinnou kapitolu Slovenská. Snaží se i kluky vést k tomu, aby si nenechali vypláchnout mozek místními bojůvkami. Milan přitom není měkkota a miluje své zbraně, přesto mu z nich nevyšiluje.

Dodatečné informace

Původní název:
Nech je svetlo (více)
  • Slovenská republika Budiž světlo
  • Slovenská republika Nech je svetlo
  • Slovenská republika Let There Be Light
Premiéra v ČR:
10. 10. 2019
Distributor:
AČFK
Země původu:
Slovenská republika, Česká republika
Přístupnost:
15+
Čeština:
Budiž světlo je dostupný s českými titulky

Powered byJustWatch