Na nože

84%
Na nože

Satirická krimi komedie “Na nože” zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig (série James Bond, Muži, kteří nenávidí ženy ) pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “Captain America” Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, a Don Johnson. (Vertical Ent.)




Recenze: Na nože

Kinobox.cz
80%

Na nože je hodně hravá záležitost, která ctí žánr a zároveň nehraje levou na diváka. Nejlepší na celém filmu je totiž fakt, že se Johnson nesnaží být chytřejší než my a vše, co nám servíruje pod nos, není nic záměrně matoucího. Jen vytváří zábavu. Každý pohyb kamery i detail v záběru je promyšlený a vše je navíc servírováno v neutuchajícím tempu.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8.5
Na nože přineslo svěží vítr do kriminálního žánru. Rian Johnson vzal základní kostru všech detektivek - mrtvola a místnost plná potencionálních vrahů - a dokázal jí díky šikovné režii a zvratům udělat dostatečně zajímavou i pro současné publikum. Myslím, že tohle je právě ten tip filmu, který si oblíbí jak milovníci žánru, tak diváci nepolíbení.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
8.5
Perfektní kriminální příběh, místo Davida Sucheta se role detektiva ujal Daniel Craig.. svou propracovaností a spletitostí to vše silně připomíná Hercula Poirota.. jen v moderní době. Velmi dlouho jsem se jen domníval, jak to asi skončí. Tento film prostě nedovolí na minutku vysadit a ztratit pozornost. Velmi dobrá práce.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
Nejsem zvlášť velký fanoušek Riana Johnsona. Natočil sice třetí nejlepší Star Wars, jejichž kvalita zraje jako víno, ale ona laťka nebyla příliš vysoko a předchozí jeho filmy jsem prostě tak nějak viděl a tak nějak byly ok. Knives Out je ale vtipná hříčka, se kterou mě hodně bavilo být v její lehkosti. Sice se nemůžu zbavit fantazie, o kolik by to bylo lepší, kdyby to režíroval Džun-ho Pon s jeho milimetrově přesnou intuicí, Johnson to občas trochu plácá jedno přes druhé, ale někdy neuškodí takovýhle "malý pěkný film" - není to branaghovská fetiš, jakou byl poslední Poirot, spíš klukovské blbnutí s látkou. PS: Doufám že tento přízvuk bude mít Craig i v novém Bondovi. pokud ano, avizuji dopředu pět hvězd.


Dodatečné informace

Původní název:
Knives Out (více)
  • USA Na nože
  • USA Knives Out
  • USA À couteaux tirés
  • USA Morning Bell
Premiéra v ČR:
9. 1. 2020
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA
Rozpočet:
40 mil. USD
Tržby:
312,9 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Na nože je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Na nože


Podobné


Powered byJustWatch