Dálava

70%
Dálava
Dálava. Dva tisíce osm set padesát dva kilometrů mezi Brnem a Divějevem, mezi Východem a Západem, mezi otcem a synem. Tak daleko, tak blízko. Vít a jeho syn Gríša se před koncem prázdnin vydávají na dlouhou cestu do Ruska. Jen co nastoupí do auta, syn si hned nasazuje sluchátka a otec se noří do vzpomínek. Ani tak ale nemůžou jeden druhému uniknout. Je tu však jedna možnost, která je může opět sblížit – společné pátrání. Jenže co skutečně hledají?


Recenze: Dálava

Kinobox.cz
70%

Pokud by film Dálava vypadal přesně tak, jak vypadá, a byl hraný, s herci, pravděpodobně bych o něm psal "WTF", "šílená nuda o ničem" a podobné negativní věci. Jako dokument je ovšem silně nadprůměrný, protože "takhle to přece v životě reálně chodí". Asi.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Vznik Dálavy jsem sledoval asi polovinu produkce, protože jsem se setkával s Martinem Marečkem a dělal s ním "časosběrné" rozhovory o tom, jak postupuje - Měl jsem teda jedinečnou šanci vidět, kolika tvary a fázemi si tenhle film prošel a jak moc je jiný než původní koncept. I to docela zvyšuje můj následný divácky zážitek, když vidím, jak se po dlouhém hledání tvůrci našli. Jako tolik jiných dokumentů sice platí, že je zajímavější se o něm a jeho implikacích bavit a diskutovat, než ho sledovat, ale to nakonec nemusí být nutně výjimka - dokument jako první bod diskuze mi přijde ok. 70 %

Dodatečné informace

Původní název:
Dálava (více)
  • Česká republika Dálava
  • Česká republika Over the Hills
Premiéra v ČR:
7. 11. 2019
Distributor:
AČFK
Země původu:
Česká republika

Powered byJustWatch