Bez věcí nad věcí!

69%
Bez věcí nad věcí!

Toni miluje svůj kávovar. Paul zbožňuje svůj chytrý telefon. Toni by se rozhodně neobešel bez pilulek na růst vlasů. Paul si nedokáže představit chvíli bez Amazonu, Siri a svých supermódních sneakersek. Oba kamarádi mezi sebou každý den bojují o to, kdo je lepší a větší borec. Všechno se změní jednoho rána, kdy se oba probudí nazí na zemi v prázdném bytě. Den číslo 1 ve 100 denní sázce, kterou včerejšího bujarého večera uzavřeli. Vzdali se všeho, co vlastní. Každý den dostanou zpět pouze jednu ze svých věcí. Každodenní život se pro Toniho a Paula najednou stává nesmírně komplikovaný, ale zároveň neuvěřitelně jednoduchý. Kolik věcí je v životě opravdu nezbytných? (Bioscop)




hrumsrt
hrumsrt
9 127 bodů
8
Před lety jsem v rámci školní projekce viděl právě ten finský dokument, z něhož tohle vychází... A už tehdy jsem byl odpálený, jak poutavé téma to je. Němci to převzali naprosto dokonale! Dostalo to šmrnc, humor a fakt dobře napsané postavy. Bavil jsem se tak, že jsem to sjel dvakrát ve dvou dnech. Je to vtipný, citlivý a poutavý přesně tohle od komedií tak nějak čekám. S chemií mezi bratrskou a překvapivě zajímavým pozadím i ostatních postav si to sedlo opravdu nad očekávání. 85%
limeta
limeta
5 174 bodů
8
Pokud komedie, tak trošku nahořklá a hodně k zamyšlení. Jo konzum je mor, ale bez něj je nám fakt ouzko
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
8
Kdo by čekal, že německá komedie, kde ještě pořád cejtím Pedolfa, bude za poslední měsíc to nejlepší a nejvtipnější, na co jsem mohl v pirátském webu natrefit. Jako správný gerotorent, nebo spíš torrent (ani nevím, co ty slova znamenají), tak i já bohužel jsem otrok moderní konzumační sféry. Denodenně mám plnou lednici žrádla (nějaká klobása a plesnivej sejra), mám co nosit každý den něco jiného, a nenosit pořád ty samé hadry (triko co mám na sobě, nosím už asi tejden), a mám dostatek prachů, abych si mohl kupovat každý půl rok nejnovější model Ajphounu (mám jen místo toho starý siemens, kterému ještě k tomu nefunguje klávesa na zapnutí), a mám i dostatečně rychlej internet, abych si dokázal na 100% legálně (kecám) stáhnout film, který mi přímo do ksichtu říká, že jsem ta nejhorší osoba na světě. Píčifix. Už je asi na čase, abych si taky udělal takový rádoby "celibát" bez věcí, bez kterých byl nepřežil ani den. První den - jít do centru města, bez spoďár a kaťat a uvědomit si, že exhibicionismus je dost nahovno věc, a ne každou to tak oslní, že mi ho rovnou přeblafne u knihovny, kde potkám svojí bývalou učitelku matiky. Uuh, ta krůta mi vždycky rozjasňovala pelikána. Druhý den - vynést celou lednici, rovnou i s tím smradlavým sejrem, a nechat před popelnicí, ať si místní feťák a Majsneros pochutná, já nepotřebuji konzumní trh. Mě stačí stonek cibule, která mi zrostla na podlaze, a já si můžu hezky vychutnávat dlouhé a zimní (už pomalu letní) večery. No, a jelikož 100 dní je na mě příliš moc dní (hlavně kvůli tomu, že do té doby bych dávno skapal s nedostatkem porna), takže třetí den - Finální - když jsem ztratil veškeré své cennosti a oblečení, tak si počkám až soused půjde nasekat špalek do kamen, a já přeskočím oknem, zamknu dveře a všechno totál zeseru, pomrdkuju a pochčiju, vezmu mu zbytek žrádla a jeho starou, podpálím mu chajdu do základú, a vezmu si to dom a konečně pochopím, jaký to je mít lepší život. Soused je asi milionář či co, a ta zmije lakomá mi nechce dát ani búra na pivko, takže konečně chápu tenhle "celibát". Súsede, zkusili jste taky tuhle nekonzumní čelindž?

Dodatečné informace

Původní název:
100 Dinge (více)
  • Německo Bez věcí nad věcí!
  • Německo 100 Dinge
Premiéra v ČR:
18. 7. 2019
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Německo
Přístupnost:
12+
Čeština:
Bez věcí nad věcí! je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch