Amnestie

57%
Amnestie
Výpravný thriller Amnestie přinese na plátna největší vzpouru ve vězeňské historii Československa, kterou rozpoutali nejtěžší vězni v Leopoldově v roce 1990. Amnestie, kterou v roce 1990 vyhlásil prezident Václav Havel, se jich totiž netýkala. Vzpoura v Leopoldově trvala téměř dva týdny, ukončit ji musela až policie a speciální jednotky s využitím vojenské techniky. Nesmlouvavý zásah část veřejnosti ocenila, jiná část poukazovala na jeho přílišnou brutalitu. (Bontonfilm)



Recenze: Amnestie

Kinobox.cz
40%

Jonáš Karásek by měl opravdu prorazit v Hollywoodu a točit za (relativně) málo peněz efektně vypadající adaptace videoher. Nevím o nikom v Čechách nebo na Slovensku, kdo by pro to byl vhodnější.


Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Velmi zajímavě natočený snímek. Hlavní postavy Sametové revoluce tam sice hrají druhou roli, ale tady jde o Amnestii o okolnosti kolem Leopoldova. mírně a s oklikou i když vlastně celkem jasně je ukázáno, jak si postupně karieristé a mocnáři začali budovat své pozice ihned po revoluci.. Scény v Leopoldově jsou na naše poměry slušně natočené. Mě se to film zkrátka líbil.
avenis
avenis
8 056 bodů
7
Temné, velmi temné drama s několika mnohdy diskutovanými tématy. Jedním z nich je oprávněnost či smysluplnost prezidentské amnestie. Film, z něhož naskakuje husí kůže. Ale i takových filmů je nám třeba. Možná by pomohly titulky, protože někdy hercům opravdu není rozumět. Že Geislerová zahraje kdeco, to už víme. Ale Vašut se usazuje ve vážných, ba přímo charakterních rolích a to je příjemné zjištění. (9.4.2021)


Dodatečné informace

Původní název:
Amnestie (více)
  • Slovenská republika Amnestie
Premiéra v ČR:
14. 11. 2019
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Slovenská republika, Česká republika
Přístupnost:
15+

Podobné


Powered byJustWatch