Temný krystal: Věk vzdoru

83%
Temný krystal: Věk vzdoru
Temný krystal: Věk vzdoru je fascinující fantasy seriál od Netflixu, který oživuje magický svět Thry, známý z kultovního filmu Jima Hensona z roku 1982. Seriál nás zavádí do éry před událostmi originálního filmu, kde se odvážní Gelflingové probouzejí k pravdě o kruté vládě Skeksů, temných bytostí, které vyčerpávají životní esenci planety a jejích obyvatel k udržení své moci a nesmrtelnosti. V centru příběhu stojí tři mladí Gelflingové, kteří odhalí osudové tajemství za Temným krystalem a rozhodnou se vzdorovat útlaku, což rozpoutá revoluci proti tyranské nadvládě Skeksů.




M3lios
M3lios
9 141 bodů
10
Bábkový Nekonečný Príbeh sa po dlhých rokoch opäť vracia s novými príbehmi. Nanešťastie mu to produkcia nespravila ľahké. Seriálový spin-off slávneho fantasy príbehu s rovnakým menom sa od Netflixu dočkal, bohužiaľ, len predčasného zrušenia po skvelom desaťdielnom úvode. K seriálu nemám, čo vytknúť. Nesie si podobné črty ako jeho filmová predloha, je jej neskutočne verný, len pribudol lepší vizuál a hutnejšie CGI. Ak na seriál narazíte môžem jedine odporučiť. S malou dušičkou očakávam či sa niekedy dočkám momentu, kedy by sa rozbehla produkcia druhej sezóny...
Atchyroz
3 398 bodů
10
85% - Musím se přiznat, že původní film, jehož je tato série údajně prequelem jsem neviděl a rozhodně jej někdy musím vidět, protože tohle bylo hodně velké příjemné překvapení. Opět tady konečně máme originální fantasy nejen svým příběhem, ale i tím, jak bylo natočeno. Všechny postavy jsou tady hrány pomocí loutek a i přesto jsou perfektně zahrané. Akční scény a prostředí děje je utvořeno pomocí praktických efektů, což se hodně cení. Dabing sem hodně sedí, postavy jsou zábavné a mají reálné emoce. Tvůrci si tu pohrávají s divákem a téměř se vyhýbají klišé, až na ten konec... Příběh a linky postav se častokrát vyvíjí jiným směrem, než by se dalo napoprvé očekávat a je tu i dost zvratů a tvůrci se ani nebojí některé z hlavních postav i zabít. Je to hodně zajímavé a díky svému zpracování je to menší klenot mezi hromadou hraných a přímo animovaných seriálů. Dark Crystal rozhodně překonal má očekávání a nějaké to pokračování bych určitě uvítal.


Dodatečné informace

Původní název:
The Dark Crystal: Age of Resistance (více)
  • USA Temný krystal: Věk vzdoru
  • USA The Dark Crystal: Age of Resistance
Premiéra v ČR:
30. 8. 2019
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA, Velká Británie
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch