Pavarotti

74%

Komentáře a recenze 6

Dle relevance
i
70%

Nejsilnější je dokument tehdy, když se snaží poodhalit tajemství zpěvu. A když se v té souvislosti dotkne něčeho, co u Pavarottiho může působit neskutečně: strachu, nejistoty, samoty. Jedna z dcer dokonce tvrdí, že nechtěl poslouchat své nahrávky. Teprve když ležel na smrtelné posteli, pustila mu jeho hlas. „Já byl vážně dobrý,“ poznamenal prý Pavarotti.

Kinobox.cz
70%

Pavarotti je řemeslně velmi kvalitní dokument, který se nejlépe hodí pro lidi, kteří mají o jeho životě a díle jen přibližné tušení (jako jsem já) a nevadí jim opera (jako mně). Pokud jste ale už teď Pavarottiho fanouškem, nedočkáte se pravděpodobně žádných nových informací a maximálně oceníte pár nových historických záznamů, které údajně dosud nebyly nikde publikovány.

Č
85%

Je pochopitelné, že není čas detailně ozřejmit celou jeho existenci pouze ve sto čtrnácti minutách. Jenže se nejde ubránit dojmu, že je účelově vybíráno, co bude zobrazeno. Pavarotti byl bezpochyby velmi optimistický a empatický člověk s velkou touhou pomáhat ostatním. Přesto i u něj určitě šlo ukázat některé kontroverznější věci, kromě jeho slabosti pro ženy.

K
80%

Ron Howard urobil najlepšie ako mohol: teoreticky by mohol desať minút zostrihať, ale aj pätnásť pridať. Je to kvalitný dokument nielen pre milovníkov opery, v našich kinách bude bojovať o pár tisícok divákov, ale ak čo len trošku uvažujete nad tým, že tie dve minioblasti beriete (dokument a operu), do kina zájdite.

M
80%

Ron Howard udělal nejlépe jak mohl: teoreticky by mohl deset minut sestříhat, ale i patnáct přidat. Je to kvalitní dokument nejen pro milovníky opery, v našich kinech bude bojovat o pár tisíců diváků, ale pokud co jen trošku uvažujete nad tím, že ty dvě minioblasti berete (dokument a operu), do kina zajděte.

M
60%

Rutinně zpracované biografii paradoxně škodí především prosluněnost Pavarottiho nátury, zabraňující vytvoření pořádného konfliktu. Fanoušci nebudou překvapeni a neználci nepobaveni; ale pokud se chcete o operním mistrovi něco dozvědět, Ron Howard předkládá přístupné řešení.