Pod vodou

60%
Pod vodou

Skupina vědců pracujících 11 kilometrů pod hladinou oceánu v podmořské laboratoři se snaží po ničivém zemětřesení dostat do bezpečí. Temnota neprozkoumaného mořského dna ale není to jediné, čeho se musí obávat… Něco tam na ně v hlubině číhá. Je to možná nejhorší a nejnebezpečnější pracoviště na Zemi. Podmořská vědecká laboratoř stojí na jednom z nejhlubších míst mořského dna. Je obklopena naprostou temnotou, svírána strašlivým tlakem, teplota okolní vody se blíží nule. Výzkumný tým provádí sondážní vrty, když přijde nečekané a ničivé zemětřesení. Do této chvíle bezpečné prostory laboratoře se stávají smrtelnou pastí. Jednotlivé části vědeckého komplexu jsou extrémními tlaky vody drceny jako papírové krabice. Jedinou šancí pro přeživší členy posádky je evakuace pomocí hlubinných skafandrů. Jenže v okamžiku, kdy se ocitnou mimo zdevastovanou stanici, zjistí, že jejich zásahy do mořského dna a následné zemětřesení probudily něco, co do této chvíle zůstávalo ukryté pod mořským dnem. Něco neznámého. Něco děsivého. (Cinemart)




Recenze: Pod vodou

Kinobox.cz
60%

Technická stránka filmu (kamera, střih, zvuk, efekty) je ucházející, ničím mimořádným ale nevyniká. Což ostatně platí pro celý snímek, jehož největší devízou je nakonec kombinace rychlého tempa a velmi rozumné stopáže okolo devadesáti minut. Víc si totiž natolik tuctová a banální zápletka vážně nezaslouží.


Pete69
Pete69
29 761 bodů
6.5
Monstra z hlubin tentokrát napadnou hlubokomořskou težařskou stanici a konečně se nejedná o Megalodona, či zmutované žraloky. Tím ovšem výčet kladů spíše končí. Klasika.. postupně všichni umírají, na konci hrdinský čin hlavní hrdinky.. Slušný výkon Kristen Stewart, pár dobrých lekaček, celkem slušné zpracovaná mořská hlubina. Jinak příběh mnohokrát viděný a předvídatelný. Film mě jako celek rozhodně neurazil - 65%
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Taková modernější variace na Vetřelce, nebo ještě lépe na ne moc známého Leviatana z osmdesátek. Zhruba do poloviny ještě ucházející, pak už to nějak ztratilo tempo, hlášky (jasně blbě se hláškuje, když všichni přeživší pomalu umírají) a ani ty známé xichty v hlavních rolích to nezachránily. 5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Pod vodou je film, který by mohl být klidně v sérii Cloverfield, je to přesně jak tvůrci avizovali, kombinace Vetřelce a Propasti, což neznamená, že to je nutně špatné. Kvalit obou kultovních sci-fi však podle mě nedosahuje. Z vlastní zkušenosti vím, že příznivci sci-fi jsou rádi za každý alespoň trochu dobrý žánrový příspěvek a ten v tomto případě dostanou. Ostatní vstup na vlastní nebezpečí.

Dodatečné informace

Původní název:
Underwater (více)
  • USA Pod vodou
  • USA Underwater
Premiéra v ČR:
9. 1. 2020
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
50 mil. USD
Tržby:
40,88 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Pod vodou je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch