Krvavá nevěsta

72%
Krvavá nevěsta
Mladá nevěsta má ženicha z bohaté, ale poněkud podivínské rodiny, která ctí letitou a velice zvláštní svatební tradici. Každý nový člen si musí zahrát náhodně vylosovanou hru. Tu však nemusí přežít. Grace (Samara Weaving) si bere za muže Alexe Le Domase (Mark O’Brien), pohledného a úspěšného mladíka z bohaté rodiny, která své jmění získala vymýšlením a prodejem deskových her. Leckterá dívka o takovou lásku a její svatební naplnění marně usiluje či aspoň tajně sní. Grace navíc tímto sňatkem konečně získává rodinu, protože krutý osud z ní před časem učinil sirotka. Le Domasovi sice nepůsobí úplně běžným dojmem, ne každý z nich se z tohoto sňatku raduje, ale Grace je šťastná a zamilovaná a tak tomu nevěnuje příliš velkou pozornost. Po svatebním obřadu se Grace dozvídá, že je nyní již téměř oficiální součástí rodiny Le Domasů. A aby její přijetí bylo úplné, musí si s nimi ještě po půlnoci zahrát některou z jejich tradičních rodinných her, kterou si sama vylosuje. A její volba padne na hru na schovávanou. Pravidla jsou jednoduchá, nevěsta se musí schovat tak, aby ji do svítání nikdo z její nové rodiny nenašel. Jak prosté. Grace ale netuší, že zatímco si ve velkém sídle Le Domasů hledá vhodný úkryt, její budoucí příbuzní a jejich služebnictvo vytahují různé střelné, bodné i sečné zbraně. A jen co dozní tradiční „Před pikolou za pikolou nikdo nesmí stát“, vyrazí na lov nevěsty, který má skončit velmi krvavým zapikáním. Grace naštěstí brzy pochopí, která bije, a rozhodně svou kůži nechce prodat lacino. Když zdánlivě křehkou nevěstu zaženete do kouta, nemůžete se pak divit, když se začne bránit. Tahle svatební noc bude krvavá a dlouhá a je dost možné, že na jejím konci nezbydou žádní živí svatebčané. (Cinemart)



Recenze: Krvavá nevěsta

Kinobox.cz
70%

Při hodnocení Krvavé nevěsty musím přihlédnout k tomu, že se filmy podobného podžánru dnes moc netočí, a pokud ano, tak ne takhle dobře. Pokud by vznikaly tři satanistické hororové komedie měsíčně, pravděpodobně bych byl kritičtější.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
5.5
Krvavá nevěsta slibovala napínavou podívanou,kterou v mém případě nakonec nenaplnila. Zápletka je sice dost crazy,ale né zas tolik,abych přistoupil na pravidla hry a snímek si nakonec dokázal užít. Celé tomu nasadil korunu prazvláštní krvavý konec,který jen podtrhl tento bizár.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Svérázný film se skvělou Samarou Weaving, která se mi na začátku spletla s Margot Robbie. Je to na jednu stranu celkem ujetá blbost, ale nechybí napětí, dobrý scénář a pojetí lovu je osobité. Pěkná krvavá podívaná.. horor ani náhodou, jen čistá kvalitnější "výplachovka".
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Ale jo, vyblbli se pěkně. Mohli i víc. Chybí tam explicitnější násilí na dětech a je rozhodně na pováženou, že nevěsta nikdy nikoho nezastřelí brokovnicí. Ale i tak budu hodný a docením to.

Dodatečné informace

Původní název:
Ready or Not (více)
  • USA Krvavá nevěsta
  • USA Ready or Not
Premiéra v ČR:
22. 8. 2019
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Čeština:
Krvavá nevěsta je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch