Polar

64%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8.5
Další nářez s mým oblíbencem Madsem Mikkelsenem. Přepálený akční film příběhově trošku podobný Johnu Wickovi, ale zpracování je o něco více realistické. Spousta krve, soubojů a přestřelek, Mads opět působí naprosto chladně. Prostě skvělá podívaná, kde můžete dát mozek do úsporného režimu a jen si to užívat. V této kategorii velmi dobrá práce.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 421 bodů
9
Snímek je natočen na základě komiksu nakladatelství Dark Horse 'Polar: Came from the cold', který je stylizací hodně podobný komiksovému fenoménu Franka Millera 'Sin City'. https://oyster.ignimgs.com/wordpress/stg.ign.com/2018/02/polar-came-from-the-cold.jpg Dalo by se říci, že by snímek mohl být také stejně tak natočený, viz filmová verze 'Sin City' ale tvůrci se rozhodli jinak a udělali dobře. Alespoň se vyhli kritice kopírování nápadu. Svoji vizuální filmovou verzi pojali velkoryse a viditelně s velkým nasazením, takže v tomto směru je určitě na co se dívat. Námět není nijak neznámý. Profesionální zabiják odejde do důchodu a chce mít klid, ale osud mu to prostě nepřeje. Netrvá dlouho a je striktně konfrontován armádou mladších, rychlejších a nemilosrdných zabijáků, kteří dělají vše pro to, aby ho zlikvidovali. A tak se stalo, že je vše v tomto filmu poněkud nemile předvídatelné. Po akční stránce však akční fanoušky nemá čím zklamat. Hlavní postava svým vzhledem připomíná Nicka Furyho ještě z dob, kdy byl běloch a hlavní padouch je správně a dostatečně slizký. Jasně, vyznívá to dosti stereotypně, ale to svým způsobem je komiksová předloha, také, tak proč by tak nemohl vypadat i film. Každopádně, kdo viděl snímky jako třeba 'Ekvalizér' (2014) či 'Leon' (1994), může vpodstatě očekávat něco podobného. Proč? Hlavní postava je nemilosrdný a zároveň citlivý, který se setká s ohroženou mladou ženou, které se zalíbí. Dějová šablona jak vyšitá pro určitý druh romantismu a úlevy od tvrdé akce k menšímu diváckému oddechu. Pokud se však necháme unášet hlavně akčními scénami, zážitek dosáhne své úrovně. Vlivem necenzurovaného násilí je však s nímek přeci jen pro určitý okruh diváků. Je to hodně drsný film, kde kvalita akčních scén převyšuje místy trochu zmatečný děj. V rámci akčního filmu naprostá pecka, která je povinností hlavně pro komiksové fanoušky.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
S křížkem po funuse. Nebýt všech těch Wicků a podobných gun fu řezničin určitě by to tak snadno nezapadlo, protože co se týče akce je to hodně krvavé a Mads je zase skvělý. Jen to prostě nemá žádnou přidanou hodnotu, aby to víc vyčuhovalo.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
4
Když ani Mikkelsen není úplně parádní, je něco špatně.... střihačsky zběsilé, režijně chaotické a celé ostatní obsazení především Matt Lucas úplně mimo. Netflix opět nabídl to horší a nic víc než oukey WTF výplach to není....
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
0
levná atrakce, nepamětihodné
avenis
avenis
8 131 bodů
7
Hrozný brutus. Opravdu hrozný. Mads výborný, ale ve špatným filmu. Potoky krve a zločin a trest. Už dost! (21.10.2021)
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
4
Jen takový zkurvisráč jako je němec, může ze začátku zkazit chuť divákovi, Madsovou kontrolou prostaty. Černý Kaiser s Mattem Lábusem se konečně našli v tom, co uměli nejlíp. Jo, moc se omlouvám všem, co po dlouhých dvou týdnech, čekali deseti řádkovou recesi a asi po sérii šesti opakovaných vtípků, jak bych Madsovi lízal kulky, ale každý den není posvícení. Když Vám ani sama levačka nechce dát anál, je s Váma opravdu něco zle.
Edward
Edward
2 481 bodů
0
0/10
naineko
naineko
1 526 bodů
7
Celkem to šlo. Postavy byly vyhajpované a vystajlované tak akorát. Scénář byl děravý tak právě. Koncovka (zhruba od mučeníčka potěšeníčka) je trochu mimo, ale budiž.