Gangster, policajt a ďábel

72%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
V poslední době jsem si oblíbil tyto akční krimi pecky vyprodukované z Jižní Koreje. Tady se totiž nebojí pořádně šlápnout na plyn a naservírovat pořádný souboj jeden na jednoho plný krve. Navíc ty souboje mají pořádnou dávku syrovosti a působí přirozenějším dojmem. K tomu stačí přihodit Dong-seok Ma a kvalita je zaručená. Příběhově se to sice tváří - podle skutečných událostí - ale při sledování vám bude jasné,že to tak horké asi nebude. To nic nemění na tom,že se Akinjeon povedl.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Policie a gangsteři. Věční rivalové bez bázně a hany. I stane se zajímavá okolnost, že se tyto dva tábory spojí. Tou okolností je sériový vrah ohrožující běžné obyvatele. Ale jo, přirozená věc pro policii, což gangstery nemusí zajímat. Ovšem do doby, kdy je přepaden také gangsterský boss. Přežije, ale to na věci nic nemění. Společný zájem o onoho vraha předčí veškeré spory a nešvary. I když jen zdánlivě. V sázce jde totiž o hodně. Obě strany se dohodli, že si budou navzájem pomáhat s tím, že kdo masového vraha dopadne jako první, rozhodne o jeho osudu. Takže i v tomto případě jde o to, jakými pravidly s ním bude učiněno za dost. A to prý byl příběh zpracován na základě skutečné události. Neuvěřitelné, ale dejme tomu. Akce a napětí v temnější atmosféře patří k dominantnímu segmentu příběhu, jejichž intenzita se pevně drží po celou stopáž. Je to zkrátka hodně zajímavý thriller plný tajemství, intrik, akce a samozřejmě patřičné dávky násilí, jak to asijská produkce umí. Do sebemenšího detailu promyšlený příběh spojuje policejní práci s gangsterským podsvětím v podání vcelku svižném dialogu, který překvapivě udržuje lehkou a místy i zábavnou dynamiku. Není divu, že existuje informace, že Sylvester Stallone a Balboa production oznámili zájem o produkci amerického remaku. Jak už s takových počinů víme, nebude to sice už ono, ale ten zájem o kvalitě tohoto snímku hovoří samo za sebe.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Vlastně nic extra. Když teda pominu fakt, že tady po sériovém vrahovi jde elitní gangster a policista, takže se vytvořila dost neobvyklá dvojice. Boužel tu logika dost skřípe, a zase všichni umí kung fu.