Kraj světa

52%
Kraj světa

Zatímco si užívali letního tábora, planetu napadli mimozemšťani. Teď musí skupinka čtyř dětí, které nemají nic společného, podstoupit nebezpečnou misi a zachránit svět.(Netflix)



Režie:
Scénář:

Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
3.5
Kraj světa je ukázka toho jak by se děti ve skutečnosti vůbec nechovaly. Své nízké hodnocení není ani tak za technickou stránku a režii. Tady McG odvedl vcelku slušnou práci a za to co namlátil Stenz do počítače už nemohl. Další tak znehodnocený papír jako byl scénář k tomuto filmu by jste v Hollywoodu jen tak nenašli.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Rodinný dobrodružný film o partě čtyř dětí, toho času na táboře  v přírodě, zachraňující svět před mimozemskou invazí.  Už na samém začátku ohromí doslova čítanková rasová rovnoprávnost. Tři chlapci a jedna dívka. Jeden chlapec je černovlasý, druhým blonďák nebo snad i zrzek, třetí je klasicky charakterem užvaněný černoch, no a dívka má zastoupení asijské, v tomto případě Čína. V prvních necelých dvaceti minutách se seznámíme s hlavními postavami a místem, kde se vše odehrává, a ihned se jde bez nadsázky a tvrdě na věc. Začne útok. A protože se jedná film rodinný, je potřeba se také podle toho na to dívat. Za povšimnutí stojí, že je použito mnoho scén ze známých filmů,ať už v rámci fantasy či sci-fi, které se dokonce i mírně parodují. Například scéna, kde se děti ukrývají před mimozemskou bytosti v kuchyni, je ze snímku 'Jurský park'. Další známá scéna, kde děti jedou na kolech  po silnici za doprovodu podmanivé hudby, je připomínka na snímek E.T. Mimozemšťan'. A dalo by se pokračovat dál, takže filmoví znalci si tu v tomto přijdou na své. Od režiséra McG vcelku překvapení. Drží se sice stále svého tvořivého zaměření, ale je vidět, že ani rodiny žánr mu není cizí. A s námětem se trefil do černého. Snímků o mimozemské invazi už bylo natočeno více než dost, avšak v podstatě žádný, kde by hrozbě čelili děti. Snímek má patřičný švih, výborné efekty a spoustu humoru. Je to něco jako dětský zábavný park se vzrušující dobrodružnou jízdou, kde si každý může najít to své.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
Dalsia netflixovska nuda, McGho babysitter sa mi celkom pacilo, ale toto mu nevyslo. Ta snaha zviest sa na popularite Stranger things (odkazy prevazne na 80tkove filmy a hlasky ktore by tie decka nemohli ani omylom bediet), navyse ta hnusna kamera (oranzovy filter je fuj) a CGI efekty na prezdrzku...

Dodatečné informace

Původní název:
Rim of the World (více)
  • USA Kraj světa
  • USA Rim of the World
  • USA Рубеж мира
Premiéra v ČR:
24. 5. 2019
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch