Narušitel

57%
Narušitel

Pořad je v původním znění s českými titulky. Mladý manželský pár kupuje krásný dům na několika akrech půdy, jen aby zjistil, že muž, od kterého nemovitost koupili, odmítá opustit svůj bývalý majetek. (O2)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
6
Mladý manželský pár si koupí dům, ale majitel onu nemovitost prodajíc se stále chová, jako kdyby mu stále patřil. A tak nastoupí šikana překračující veškeré hranice. Dramatický psychologický thriller námětem obdobný snímku 'Dům na špatné adrese' (2008), jen s naprosto odlišným příběhem. Podstata věci je stejná. Cílená šikana manželského páru určitým jednotlivcem. Snímek se svým způsobem kolíbá mezi thrillerem a hororem, avšak v každém žánru dělá určité ústupky. Zas tolik se netlačí na pilu a naopak nechává vývoji volný průběh. Vyznívají tak z toho, jak by se dalo nazvat, hitchcockovské ambice v pomalu rostoucí hrůzu. I když je fakt, že to naprosto rozbourává první lekačka během prvního setkání s majitelem domu. Tento styl vyprávění však dnes, v době nabubřelých snímků, moc nenadchne. Napětí je sice místy znát, o šokující momenty také není nouze, scénář je dobře směrovaný a v jádru věci vcelku rafinovaný, jenomže psychologický motiv agresora již bohužel pozbývá na zajímavosti. Avšak jako pocta osmdesátých a počátku devadesátých let je snímek přijatelný. Nějaký ten filmový zážitek který snímek přináší, ale že by zrovna utkvěl v paměti se říct nedá
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
4
Těžkej podprůměr, taková jednohubka, na kterou okamžitě zapomenete, sem tam to zachraňuje Dennis Quaid, kterej je docela hustej. Zbytek hereckého obsazení hrůza.
Gulečník
Gulečník
145 bodů
6
Vo filme sa objavuje s menšími obmenami zápletka , ked sa majiteľ predanej nehnutelnosti stereotypne vracia do obydlia s novými majiteľmi pod rôznymi zámienkami , ked sa sám nedokáže s domom citovo rozlúčiť . To narastá až do obsedantnej neovládatelnej posadnutosti a totálnej straty kontroly nad sebou . Divák predvídateľne tuší ďalšie a ďalšie zápletky a film graduje do typického horového klišé s krvavým koncom ... Pre stereotypný priebeh deja dávam 6O bodov.

Dodatečné informace

Původní název:
The Intruder (více)
  • USA Narušitel
  • USA The Intruder
  • USA Ke Xâm Nhâp Bí Ân
  • USA L'intrus
  • USA Motivated Seller
  • USA O Intruso
  • USA Незваный гость
Země původu:
USA
Rozpočet:
8 mil. USD
Tržby:
40,6 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Narušitel je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch