Četník ze Saint Tropez

83%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
9
První je vždy něčím jedinečný. V tomhle případě to bylo uvedení De Funése mezi hereckou smetánku. To jak geniálně ztvárnil četníka Cruchota je prostě pastva pro oči a jen těžko se ubráníte záchvatům smíchu. Jeho energický a cholerický projev s úžasnou mimikou udělal z tohoto filmu víc než jen obyčejnou komedii. Udělal z toho filmu doslova kultovní záležitost. Film je nabitý od sklepa až po půdu vtipnými scénami a jeden gag střídá druhý. Četníci to není jen De Funés,ale i ostatní herci,kteří byli vybráni na jedničku a bez spousty z nich si už nedovedu tuhle sérii představit. PS: Dabing je bez sebemenší chyby - geniální.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Co k této klasice ještě více říci. Četníci mě dostali. O něco více se mi poté líbili už jen s mimozemšťany. Skvělý herecký výkon Louis de Funése a geniální dabing pana Filipovského udělali z filmu legendu alespoň v naší domovině. Komedie, která je opravdu legrační a bláznivá. Vždy se na to jednou za rok za dva podívám rád znovu.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Slavná četnická místy ztřeštěná komedie hraničící až se sitcomem, která udělala z Louise de Funèse filmovou hvězdu první velikosti. Charakter cholerického staříka ho od této chvíle provázela již všemi rolemi. Jeden gag střídající druhým, energetická živost strážmistra Cruchota a poutavý příběh dělá snímek takřka nesmrtelným. Mnohé scénky by vystačili i jako samostatné povídky. Např. epizodka ze zlodějem kuřat s následujícím kostelním sborem či nahánění nudistů na pláži hovoří samo za sebe. Pevně se dá říci, že Louis de Funès byl mistr svého řemesla a byť natočil několik komedií i dříve, až tady dostal ohromný prostor svůj talent uplatnit v plné síle, byť se s ním z počátku vůbec nepočítalo. A vyplatilo se. Nelze nepřipomenout jeho českého dabéra Františka Filipovského, který laťku vyzdvihl ještě o pořádný kus výš.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
I když DeFunese nemusím, tak tuhle komedii mu brát nemůžu. Rozhodně se na ní dobře kouká a je to nepochybně nejlepší díl ze série, kterou sice celkově nijak neobdivuju, ale rozhodně jí uznávám jako klasiku žánru. Čtyři hvězdy jsou přiměřeně hodně...
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Legendární četník. A hlavně pořád zábavný - ale asi to je i díky tomu, že ty časté reprízy v tv moc nevyhledávám (tenhle díl jsem včera viděl po hodně letech). 7.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Bože, tohle je taková legrace. Funés po čtrnácti letech přištipkaření dostal hlavní roli a využil jí dokonale. Skvělé barvy, nádherná lokace Saint Tropez a nesmrtelné hlášky:,,Sem se mi dívej!" Dodnes se jim Francouzi smějí a nejen oni. Díky dokonalému dabingu Františka Filipovského, skutečně nesmrtelná klasika!
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Co dodat? Perfektní komedie s neméně perfektním Louis de Funésem.
avenis
avenis
7 963 bodů
10
Absolutní klasika, podle mne první grandiózní příležitost Louis de Funèse, kterou bezezbytku proměnil. Miluju to jeho pobíhání a vzteklé pohyby, škleby a grimasy. Stejně neodolatelní jsou všichni ostatní četníci a ovšem i půvabná Nicol, nebo-li Geneviève Grad. Adresa budovy četnické stanice je Place Blanqui 12, Saint-Tropez, ale dnes už to není ono. Rekonstrukce smazala tu původní krásu. Ale film je stále boží.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
8.5
V mých deseti letech jsem byla vyloženě u vytržení, když jsme s mámou byly v kině na tomto filmu. Tehdy jsem netušila, že si četníka Cruchota užiju ještě mnohokrát. Vůbec nejlepší je příjezd Cruchota do Saint Tropez. Naprosto excelentní podívaná se spoustou geniálních gagů. Kdo nezná Cruchota, jako by neexistoval. Francouzi vždy uměli přehánět a marná sláva, jejich humor je českému divákovi blízký. Epizodka se zlodějem kuřat, nahánění nudistů na pláži, to všechno vyvolává záchvaty smíchu. Tyhle komedie s Cruchotem se asi nikdy neomrzí. A kromě humoru jsou zde nádherné přírodní scenérie!
kedl
kedl
6 380 bodů
7
Louis de Funès a jeho nezapomenutelná role coby strážmistra Cruchota.