Četník ve výslužbě

68%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
S přibývajícími díly šla kvalita mírně dolů,ale né zas o tolik,abych si četníka neužil. Spojení Funés - Galabru opět zafungovalo a vytvořilo příjemnou komedii,která je podle mě trošku podhodnocená a to je škoda. De Funés to zase hrne naplno a jeho škodolibost je zážitek sledovat.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
U těchto četníků jsem se zasmál daleko méně, než u těch předchozích. Nostalgický díl, který čerpá i z minulých příběhů. Luis de Funés je samozřejmě legrační, ať už se převlékne do čehokoliv, ale to prostě nestačilo. Je to ještě stále zábavná záležitost, ale četníci předvedli v minulosti daleko větší porci humoru.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
6
Na četnickou stanici přišla pohroma. Četnický oddíl se musí omladit a tak všichni bez vyjímky musí na zasloužený odpočinek. Jenomže nuda je silnější a tak se všichni potají převléknou do uniforem a… A bohužel, už to nějak není ono. Louis de Funès sice řádí jako obvykle, ale slabý scénář prostě nezachrání. Jedná se i o poslední příběh, kde vystupuje Fougasse v podání Jeana Lefebvra. Scenáristické nápady pro postavu cholerického strážmistra Cruchota sice obsaženy jsou, jako např. obrana svého domu, ale co se týče humoru, krapet to skřípe. S rozvahou a skromností však snímek pobavit dokáže, jen ne tolik, jak by mohlo být očekáváno.
avenis
avenis
8 145 bodů
8
Po šesti letech od prvního dílu už začíná tak trochu úroveň slábnout a navozovat dojem vymáchaného pytlíku čaje... Soupeření starých četníků s mladými je sice nápadité, ale jako celek je film přece jen už trochu smutný, protože stáří dohání i herce, nejen jejich postavy.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
7
Trochu slabší, ale ne že by se divák neměl čemu zasmát! Četníci jsou donuceni odejít do penze, ve které se ovšem ukrutně nudí. Opět několik skvělých momentů, které tvoří nejlepší část filmu: Návštěva Gerbera u Cruchota, boj staré a nové gardy, hon na nudisty, lepší než v předchozím díle, hippie sjezd, větší prostor tu dostávají jeptišky, které jsou neodmyslitelnou součástí všech těchto filmů. Vyzdvihla bych hudbu Raymonda Lefevreho. Moc pěkná! Ale i to je pro francouzské filmy typické. Francouzi si na dobrou hudbu prostě potrpí!
kedl
kedl
6 380 bodů
6
Louis de Funès a jeho nezapomenutelná role coby strážmistra Cruchota.
saboter
saboter
3 564 bodů
7
pro mne osobně nejhorší díl serie ale ale je tde humor který nerezavý.
kawa
3 388 bodů
8
Postarší četníci se ale časem stále drží svých gagů, ale stále film drží Funés a Galabru. Některé gagy jsou legendární. Scény s raketou jsou už trochu mimo, a to se scénáristovi nepovedlo. Opět nudistické scény. Stále fungující část série. Sice trochu níž s kvalitou, ale příjemná zábava.
jvempire
jvempire
1 208 bodů
7.5
Cruchot ještě rozhodně nepatří do výslužby.
silentshadow
131 bodů
7
Funes skoro opět nezklamal, nejlepší byla snad ta scénka s trezorem, ale jinak se mi zdá, že nějaké díly byly přesto vtipnější a všeobecně lepší, povedenější a s větším množstvím zápletek. Nejlepší mi přijde díl Četník ze Saint-Tropez. Jistou nevýhodu v pokračování filmů vidím vtom, že ty další pokračování či navazování se ve většině případů nepovedou, proto hodnotím 50 na 50.