Území strachu

58%
V bezprostřední blízkosti textilní továrny je nalezeno tělo mrtvé ženy. Policie, v čele s kapitánem Beránkem (A. Molčík), začíná pátrat po příčinách vraždy. Pozornost se začne brzy soustřeďovat na manžela zavražděné – inženýra Krále (J. Přeučil). Všem v okolí je totiž známo, že Král je velký záletník a jeho manželka mohla být zavražděna právě ze žárlivosti. V továrně panuje strach, ženy odmítají pracovat na odpolední směně. Napětí vzroste ještě více ve chvíli, kdy dojde k dalšímu pokusu o vraždu. Obětí měla být tentokrát milenka ing. Krále



Pete69
Pete69
29 697 bodů
5.5
Normalizační kriminálka v ponurém duchu.. ponurá byla doba, ponurá kinematografie.. tento příběh i zpracování přesně zapadá do své doby. Příběh sám o sobě je standardní, herecké obsazení spíše průměrné a výkony stejně tak. Kriminálka vhodná k prohloubení podzimních depresí :)
avenis
avenis
8 056 bodů
6
Docela dobrá detektivka. Zdařilý otisk doby. Ty interiéry, hliníkové dveře, omlácené omítky... Ale hlavně poutavé vyšetřování. Líbí se mi herectví Oldřicha Víznera. Působí přirozeně a neafektovaně. (5.11.2021)

Dodatečné informace

Původní název:
Území strachu (více)
  • Československo Území strachu
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění