Plaváček

47%
Plaváček
Plaváček
Stanislav Hložek a další tehdejší představitelé populární hudby v pohádkovém muzikálu na motivy klasické pohádky Tři zlaté vlasy Děda Vševěda.



Fingon
16 886 bodů
6
Pohádka mého dětství... spolu se Zlatovláskou a Popelkou patří mezi zlatý fond českých televizních pohádek, které se skoro nevysílají.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
6
Bacha, spoilery, ale zase co můžete v pohádce čekat jinýho, než výhru dobra nad zlem, co? Tady však světoznámá star, co všichni znají jménem, Plaváček s tváří Standy Hložka furt někam chodí, aby si nakonec došel pro status nejnudnější postavy z jakékoliv pohádky. Krom chůze totiž nevyvine jedinou akci z vlastní vůle a vše za něj musí řešit chudák kmotřička sudička v podání úžasné Laďky Kozderkové. Normálně padouchům nefandím, ale Bobkův král mi jako charakter přišel mnohem zajímavější, neboť se třikrát neúspěšně snaží Plaváčka oddělat a přitom neví, že má co dočinění s českým Terminátorem (tuhle mojí tezi podporuje i věta z písničky "Já se vrátím") a hypnotizérem, který dokáže přinutit princeznu, aby se do něj hned zamilovala. Chudák král ho pak pošle pro tři zlaté vlasy, protože netuší, že Plaváček má nejen nahackovanou nesmrtelnost, ale i přesné znalosti bydliště své sudičky a k tomu ještě z prdele kliku, neboť Děd vševěd, od kterého má ty vlasy čornout, je její syn. To jiní princové musí chudáci skolit draky, nebo porazit černokněžníka, ale Plaváček (mimochodem, dost debilní jméno, když jste starý a Plaváček podle sudičky "Dlouhý život bude mít, každou cestou může jít", takže potom bude pro prdel) ne, ten to má na stříbrném podnose naservírováno a na konci chudák král radši jede převážet lidi, protože s tímhle cápkem se nemůže měřit.

Dodatečné informace

Původní název:
Plavácek (více)
  • Československo Plaváček
  • Československo Plavácek
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění