Čarodějky

64%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Úsměvný film, každopádně není vůbec špatný a dokážu si představit, že jako malé dítě bych se bál. Pro dospělého člověka samozřejmě čarodějnice působí směšně. Rodinný film s prvky hororu a vlastně i trošku poučná záležitost.. Neber si sladkosti od cizích lidí !! :)..
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
5
'I přes všechno, co víte o sousedech, se může stát, že vedle vás bydlí čarodějnice, která tráví svůj čas především snahou zabíjet děti.' Jak to tak vypadá, dle začátku tohoto příběhu, ve Velké Británii se zřejmě děti straší čarodějnicemi. U nás v Česku čerty, že? Každopádně tu máme příběh o osiřelém malém chlapci žijící s babičkou, kterak náhodně v sále hotelu narazí na konferenci čarodějnic, kde si vyslechne, jak chce vládnoucí čarodějnice zničit nenáviděné děti. A tak se s vervou sobě vlastní pustí do boje proti nim. A nezastaví ho ani fakt, že je proměněn v myš. Fantasy rodinná pohádka tkvící se televizní obyčejností, tudíž i nulovým napětím a vůbec nějakou atmosférou, může někomu stačit, ale obzvlášť na dnešní dobu leckoho spíše neoslní. Režisér Nicolas Roeg vcelku výrazně znázornil zlo a násilí, což někteří řodiče mohou považovat za neakceptovatelné právě s ohledem menší děti. Ne, tenhle film je pro děti starší. Masky jsou docela zajímavě zpracované, ale v televizní optice bohužel ztrácejí svůj um. Vizuální podoba je prostě taková jaká je. Nic moc. Zub času tedy tento snímek čím dál tím více nemilosrdně ohlodává, čímž ztrácí přitažlivost a své fantasy pohádkové kouzlo.
martin2560
martin2560
594 bodů
7
Kostými a triky mi to připomíná nekonečný příběh.Proste takové 90 tkove fantasy.Chvilemi jsem malému klukovi záviděl proměnu v myš, protože to bylo znázorněno téměř dokonale.Clovek měl možnost poznat místa kam se jen myši podivaj 😀, čarodějnice ve filmu byli velice zajímavě znázornění.Ty masky byli fakt strašidelný,a dcera které je 8 semnou na to koukala,tak si přikrývala oči,když se šéfová čarodějnic měnila na něco jako zmutovanou krysu .I já sem se nad tím pozastavil -jako že fakt hnus.Ale jinak průměrná horor fantasy pohádka,ne pro nejmenší.Melo to hlavu a patu, děj jakžtakž.A musím dotat že tam hraje ještě ve svých počátcích Rowan Atkinson...Mr.beana tam v něm ještě moc nehledejte.🙂