Čarodějky z Eastwicku

74%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7.5
Možná z nostalgie, možná pro skvělé obsazení, mám tento film z mě úplně nejasných důvodů rád. Perfektní výkon hereček i Jacka Nicholsona, prvky hororu, mystéria i obyčejného života na americkém maloměstě. Příběh vlastně žádný, přesto má tento film něco do sebe.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Tři kamarádky nemají štěstí na muže a tak jim nezbývá nic jiného, než snít o svém temném zachránci, který jim vrátí úsměv do jejich nudného každodenního provinčního života. Když tu se náhle objeví záhadný muž s klasickou démonickou tváří Jacka Nicholsona, čímž začnou se dít věci. Příběh o morální zkaženosti impozantně spojující obyčejnou fanatičnost s ďábelskou nadpřirozeností. Románová předloha Johna Updika prý byla dlouho tématem diskuzí jde-li o pouhou satiru. Filmový přepis má být jednodušší v tom konceptu, že byl příběh pojat jako pouhá komedie. I tak je plně poukázáno na ryze mužskou amorálnost v postavení k ženám, což v dnešní době vyznívá jako takový předvoj současného #MeToo. Pokrytecké patriarchální struktury tu zkrátka doslova září. Avšak je to plně vyrovnané, což dosvědčuje jedna ze scén hned na začátku příběhu, kdy se dámy baví, jak by se chtěli osamostatnit od mužů, ale přitom nevydrží se o nich nebavit. I přes všechny koncepce ochrannou ruku stále tvoří tradiční hodnoty, i když jsou považovány za nepřátelské. Snímek je i přes poukazovanou morálnost k zamyšlení velmi zábavný, i když má určité okamžiky podivné až hloupé ve svém vyznění. Dnes už filmová klasika mající ve vědomí diváků své zasloužené místo, neb má po generace stále co říct.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Precizně (i)racionální alegorie. V jádru troufalá, na povrchu atraktivní. Lepší už by to bylo jen, kdyby se režie ujal David Lynch, i takhle je to ale vynikající.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Formálně skvěle natočená horrorová komedie s perfektním castingem je hodně netypicky zrežírovaná Georgem Millerem a obsahuje scény, které jsem nikdy v žádném jiném filmu neviděl. Film funguje zejména v komediální rovině. Ve druhé polovině se pak stává čarodějnickým horrorem, která ale úplně neladí s polovinou první. Slušný film.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Příběh rozhodně není zrovna dokonalý, ale zásluhou famózního Nicholsona vyplouvá daleko z šedi průměru. Stejně jako asi každý mužský jsem se i já snažil zaměřovat svou pozornost hlavně na nejkrásnější čarodějku Michelle Pfeiffer, ale Jackův výkon od chvíle, kdy se poprvé objevil na place až do okamžiku, kdy jej opustil, naprosto zastiňuje vše ostatní a dělá z filmu jednu velkou zábavnou show. Takoví umělci jako on by snad ani neměli stárnout, aby nás mohli pořád a pořád zahrnovat svou genialitou. A co se týče kvality filmu? Jestli máte alespoň trochu rádi atmosféru nadpřirozena, černý humor a v neposlední řadě Nicholsonův herecký projev, tak se budete skvěle bavit!
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Parádní film s perfektním obsazením. Rád se na tento film opět kouknu. Super srozumitelný příběh.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7
Mě se tento film líbil, ačkoliv chápu, že některé lidi nemusí zrovna zaujmout. I přesto nejsem nadšená z některých až nechutných scén a celkově horšího hereckého výkonu. Pointa mě ale zaujala a nemyslím, že jsem ho viděla naposled.
Temný Pán ze Sithu
Temný Pán ze Sithu
2 212 bodů
9
Tohle je film který jsem už viděl jako malý,a už jako malého kluka mě uchvátil.samozrejme jinak než teď jako dospělého,jako kluka se mi líbil kvůli čarovným scénám na konci filmu,jako dospělého mě uchvátil hlavně příběh a i podtext příběhu,jako je na tu dobu neortodoxní feministický přístup.cely film je zajímavý a dokáže uchvátit.a hlavně dokáže zaujmout Jack Nicholson.na rovinu hraje tam fakt osklivyho chlapa,ale o to m větší charisma,i proto dokáže uchvátit hned 3 ženy, které mají to nejlepší za sebou,nebo naopak když potkají pana derylla van Horna který je absolutně okouzlí a oni nemůžou jinak než mu podlehnout.kazdy by měl tento film vidět,nebude litovat
pokladnik
pokladnik
1 602 bodů
8
Začalo to jako pohádka, ale záhy se ukáže, že je to horor. Sice komediální, o to možná lepší, protože se nebere příliš vážně. Lepší ďábel než démonický Jack Nicholson není. Zdatně mu sekundují tři půvabné herečky Sarandon, Cher a Pfeiffer a rozjedou neskutečnou jízdu o lásce, o nenávisti, touze po dětech, vysněných chlapech a hlavně o našem skrytém strachu...
Medúska
Medúska
947 bodů
9
Jack Nicholson je opravdu takový Ďáblík, role mu neuvěřitelně sedla a přišlo mi to, že si natáčení s 3 tak krásnými ženami, jakými Pfeiffer-Sarandon-Cher v té době byly (před 25-ti lety) naprosto užívá. Roztomilá fantasy komedie, na kterou se vždy ráda podívám.