Creepshow

65%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Zábavné pásmo bizarních povídek podle fiktivního comicsu z pera samotného mistra napětí Stephena Kinga. Tenhle film jsem viděl na videokazetě jako svatý grál někdy v patnácti a možná mám trochu zkreslený pohled po letech, ale řadu scén z filmu si dodnes pamatuju. Mimochodem Leslie Nielsen je v tom filmu výborný.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Dobře pobavilo a já se vůbec nenudil.
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
0
Napsal bych, že King neměl prostor rozpracovat cokoliv zajímavého, protože tohle je povídkovej film. Viděl jsem však krátkometrážní filmy (třeba Patro), které fungovaly lépe než cokoliv zde. Kingova představivost se zde smrskla na nudný brak: Vidlák sáhne na meteorit a pak zaroste mechem. Dědek nechá utopit dva milence a ti se pak vrátí ze záhrobí jako utopenci a udělaj mu to stejné. Učitel najde pod schodištěm starou bednu a v ní nějakou zubatou opici, která zabila školníka, jenž mu ji pomohl otevřít. Když o tom řekl svému příteli, ten se rozhodl, že využije příležitosti a vlákal k opici svou jízlivou manželku. To zní aspoň trochu zajímavě, ale tvůrci ve mně nedokázali vzbudit odpor k manželce a sympatie k jejímu muži, takže ani to nefungovalo. Stále jsem však ve sledování pokračoval, protože jsem si myslel, že posední povídka bude stát za to. Na film jsem totiž narazil skrze jeden seriál o historii hororu (né že by tento film měl sebemenší šanci vzbudit strach), kde se poslední povídka o majiteli velké firmy, který není schopen udržet šváby mimo svůj bílý byteček, interpretovala jako snaha elit udržet Ameriku bílou před všemi těmi “zavšivenými negry”, nebo tak něco. Metaforicky to ale nefunguje a samo o sobě taky ne. Týpkovi prostě lezou šváby do bytu dokud ho celýho nesežerou… Co já s tim? Romero není dobrej režisér a Saviniho efekty to vůbec neutáhnou.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
V době natočení tohoto snímku to mohlo být docela zábavné, ovšem teď to na mě působilo spíše směšně. Jednotlivé povídky mají kolísavou kvalitu. První tři stály za zkouknutí, 4 byla už kapku nudnější a poslední naprosto příšerná. Celkově dávám průměrné 3*, protože navíc to rozhodně nemá, hlavním důvodem je, že tento snímek nevyhrál boj s časem a nyní působí spíše směšně než hororově.