Ničitel Conan

58%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
4
Velmi slabé pokračovaní,které mne i přes opětovnou účast Arnolda Schwarzeneggera příliš nenadchlo. Už první díl mne příliš nebavil a zde jde navíc cítit absence dobré záporné postavy jakou byl v prvním díle James Earl Jones. Hudba je opět vynikající což je způsobené tím,že je skoro totožná jako v jedničce.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Druhý Conanův příběh už není tak dobrý, moc postav, plochý příběh, zbytečně přezdobené interiéry, špatné efekty. Hlavně slabý záporák, Thulsa soudce byl přeci jen pořádně charismatický padouch. Nezbývá, než se dívat na Arnieho ve vrcholné formě, slušné souboje na meče.. za zmínku stojí také jeho obrovský společník, který působí jako opravdové monstrum a do snímku se hodí.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
5
Conan s tváří Arnolda Schwarzeneggera se po uvedení snímku stal skutečnou filmovou legendou. Tvůrci se rozhodli pokračovat, ale tentokrát opatrněji. Demonstrace před kiny, kde se film uváděl, proti přílišné brutalitě filmu se neminulo účinkem. Kritika byla vyslyšena a tak se šlo na druhý film jinak. Náznaky původního konceptu fantasy opery sice byly místy zachovány, ale jinak se kladlo více do atmosféry čisté popcornové zábavy. A to byla chyba. Herecká topornost a kamenný výraz Arnolda Schwarzeneggera tentokrát nebyla využita, jak měla. Ve stejném roce Arny točil slavného Terminátora a tam tohle všechno je. I z Terminátora se rázem stal fenomén. Ale zpět ke Conanovi. Arnymu herectví ještě stále nešlo a tak bylo chybou na tom tento snímek stavět. Děj je scénáristicky hodně jednoduchý a je daleko více stavěný na dialogy. Ohromným zklamáním jsou akční scény. Brutalita je tedy definitivně pryč a tak zůstalo jenom u šermování. Jenomže snad i kočovné šermířské spolky by to dokázaly lépe. Z filmu se také vytratila ona kouzelná fantasy magičnost, která vytvářela tu správnou temnou atmosféru doby. Zkrátka a dobře, tady to vypadá, že byl snímek spíše tlačen do komerčního úspěchu, což přirozeně nevyšlo. A tak může posloužit leda jako ukázka toho, jak to dopadá, když se vyslechnou protesty a demonstrace mravokárců proti původnímu snímku.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
4
Velice špatné pokračování kultovního filmu, kde je zásadní chyba už ve scénáři a zejména žánru. herecky je to toporné, režijně je to slabé a dívat se na to dá jen se sebezapřením. Předčasný konec plánované série. Škoda.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Pěkná fantasy ale bohužel malinko slaboučká. Není to jako starý dobrý Conan.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
9
No tak tady taky 60 %. No Conan Ničitel si zaslouží lepší hodnocení než je zatím zde. Film není vůbec špatný - co čekáte od fantasy z roku 84? Sice mi tady chyběl Subotai (v podání Gerry Lopeze), ale Tracey Walter v roli Malaka ho celkem dobře zastoupil. Navíc se zde ukázal legendární basketbalista Wilt Chamberlain v roli Bombaaty a hereckou kariéru tu odstartovala jak Grace Jones jako Zula, tak Olivia d'Abo jako Jehnna. Arnolda a Maka není třeba zmiňovat. Všichni předvedli uvěřitelné výkony a nikdo z nich herecky nepropadl. Už začátek filmu s příjezdem Taramis (Sarah Douglas) a její skvadry je perfektní i úvodní bitka je velmi dobrá. Film má navíc i dál slušný spád a všechno co má správná fantasy mít - cestu "tam a zase zpátky", souboje magické i šermířské, pěkné hrdinky, dobré záporáky, zvrat v závěru - zkrátka mě na něm nic nechybí. A tolik zde kritizovaná Poledourisova hudba? Taky není tak špatná. U Barbara byla sice lepší, ale i zde filmu pomáhá a perfektně dotváří atmosféru. Já se dobře bavil jak u prvního shlédnutí, tak i u několika dalších a jestli budou Ničitele dávat ve 4 ráno, tak si na něj rád a s klidem počkám. Dávám 90 % procent. A komu se to nezdá, tak ten si může stěžovat u Croma.
Temný Pán ze Sithu
Temný Pán ze Sithu
2 211 bodů
4.5
Tak tohle se nepovedlo, jednička úžasná. První film co se týče žánru Meč a Magie. Dvojka opravdu, dějově,co se hereckých výkonu týče až přes dialogy, hrůza jen z nostalgie 45%
TomSti
TomSti
583 bodů
6.5
Tak na jedníčku se to nechytá opravdu téměř v ničem - atmosféra, hudba i ten příběh je tu mnohem slabší. I tak je tohle pokračování mírně nadprůměrnou fantasy pohádkou. Jsem zvědavej, jaký chujoviny budeme sledovat v Nispelově verzi. Tohle mělo alespoň Arnieho, stále ucházející soundtrack a skvělé lokace.
MiLaCzech
MiLaCzech
123 bodů
6
Barbar Conan je má srdcová záležitost a jsem velký fanda fantasy filmu, ale i přes tuto skutečnost musím uznat, že toto se opravdu nepovedlo. Temný fantasy svět je ne moc uvěřitelný a Arnold Schwarzenegger i přes své kvality film z bahna močálů nevytáhne.
  • jen pro otrlé fanoušky
  • Temný fantasy svět a celkové zpracování filmu