Cliffhanger

76%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Och devadesátky, ty nám daly řadu skvělých akčních filmů a Cliffhanger rozhodně patří mezi ně. Pro samotného Stallona je tento film jedním z jeho nejlepších. Příběh je napínavý,nechybí památné scény a i zvolené místo děje je zajímavé. Mimochodem kulisy na svou dobu vypadají úchvatně. Hodně z mého hodnocení dělá John Lithgow v roli záporáka. Ten odvedl výbornou práci.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
V době, kdy Cliffhanger vznikl se jednalo o skvělý film, takže proto i tak vysoko hodnotím. Skvělé prostředí. Na tu dobu standardní příběh, ale taková byla prostě doba a lidi to hltali. Prostředí velehor je vždy lákavéí, takže Cliffhanger je koukatelný film.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
I když se jedná o velmi jednoduchý děj, byl ve své době velmi často kopírován a dokonce se ze snímku propůjčovali přímo i některé scény. Při zamyšlení je tu samozřejmě spousta absolutně nereálných situací, ale takové akční příběhy už prostě jsou. Asi jako nejzávažnější fakt je, hned na začátku příběhu, prudká změna charakteru hlavní postavy Gabeho Walkera v podání Sylvestera Stalloneho. Vrátí se do hor a neustále si vyčítá smrt kolegyně a nemá chuť se do ničeho pustit. Když však přijde volání o pomoc z hor, musí být hodně dlouho přemlouván aby do toho šel. Když svolí, jeho proměna je neskutečná. Setká se s Halem Tuckerem (Michael Rooker), který mu to začne zase naopak tvrdě vyčítat, ale on jako vyměněný najednou výčitky svědomí nemá a hrdě se hájí. Tedy takový výkon by potřeboval kdejaký psycholog, neboť by se značně ušetřilo na antidepresivech. Ano, je to taková jednoduchá akční jednohubka plná nelogičností, ale psala se 90.léta a ve své jednoduchosti se tohle považovalo za jeden z nejlepších akčních počinů z horského prostředí.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Nečekaně povedená akční klasika finského režiséra Rennyho Harlina. Film má sice klasický klišé začátek, ale pak se velmi dobře rozjede, má řadu nečekaných zvratů, černý humor a akční film dělá vždy samozřejmě padouch. John Lithgow je padouch opravdu libový. Stallone hraje svůj solidní standard a herecky ho přehrává velmi sympatická Janine Turner. Vynikající je soundtrack.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Fajnový film po dlouhé době se slavným Stallonem, který v poslední době neukázal nic moc světoborného.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
8
Rok 1993 se Sylvesterovi povedl natočil dva dobrý filmy a tohle je jeden z nich. Ne že bych mu to horolezectví žral, ale tenhle film mě zkrátka baví. Zloduch v podání Johna Lithgowa je správně zlej a nemilosrdnej, jeho poskoci správně zlodušej a umíraj za pomoci dobrejch hlášek a neotravujou moc dlouho. Rooker Silvestrovi dobře sekunduje a zahrál si zde jednu z mála kladných rolí. Labutí píseň Renny Harlina.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
6
Sly skákající ze skály na skálu...
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7.5
pěkný filmík...
Floridsky
4 376 bodů
8
Cliffhanger a Rambo II. Tyto dva filmy se Sylvestrem jsme měli doma na DVD a tak jsem se na ně jako malej pořád díval. Tento mám obzvláště rád. Parádní akční biják v horském prostředí plný napětí.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
7.5
Na takový film se jen tak nezapomíná. Sly v nejlepší formě (ten nehorázný triceps!!). Nabouchaný horolezec, který bojuje nejen s nepřáteli ale i sám se sebou. Akční podívaná od začátku až do konce, jeden z největších klenotů Slye. Parádní atmosféra, napětí, adrenalin, akce, originální nápad na příběh, lákavé prostředí! ta úvodní píseň je božská, jedna z nejlepších znělek vůbec!