Candyman

68%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Velmi povedený hororový příběh zabývající se pravdivostí jedné legendy. A čím víc to vychází najevo, tím víc je atmosféra hustší a příběh děsivější. Scénář je velmi dobře napsán a snad ještě lépe natočen. Děj nesleduje jakousi vraždící postavu, jak by se dle názvu mohlo zdát, ale po psychologické stránce studentku píšící práci o legendách. Ten o Candymanovi ji velice zaujal. Její postupný lidský propad na dno přes všechna zoufalství a skutků snad neměl ve své době přijatelnou konkurenci. Tempo je nespěchající, ale zato náležitě vygradované. Lepší doprovodná hudba pro tento žánr snad už ani vzniknout nemohla. Tohle je naprostá trefa do černého. Jeden z mála děsivých hororů kde se netlačí na pilu co se týče vražd, krve a typických lekaček. Vše vyjde přirozeně z děje a tak není potřeba je ještě nuceně vyrábět. Takových snímků je skutečně neskonale málo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Většina kvality toho filmu spočívá v tom, jak smrtelně vážně se bere. Slasher se soundtrckem Philipa Glasse - jak k tomu vůbec došlo? Připomíná to současnou vlnu vysokých hororů typu Uteč, kde se žánr plně odevzdává sociální kritice a nesnaží se to nijak skrývat. Velmi výjimečný film v kontextu své doby, ale osvěžení i dnes.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Neprávem přehlédnutý a naprosto nedoceněný žánrový klenot podle povídky Clivea Barkera, kde naprosto exceluje Tony Todd, který si tímto filmem zasloužil skutečnou fanouškovskou proslulost. Film má velmi temnou atmosféru, je pořádně krvavý a poklesle esteticky strhující. Finále filmu je grandiózní!
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
4
Průměrný horor se vším co nenadchne ani neurazí.
Duffman97
Duffman97
1 613 bodů
10
Za mě perfektní horor,který nestaví na trapných lekačkách.Doufám že se povede i reboot.
ondy9
ondy9
1 449 bodů
7
Příběh [7/10] | Scénář [8/10] Ikonický, hodně atmosférický ponurý horor, který sice trpí na ne tak dobrý příběh, ale zajímavý koncept odepřít nemohu. Stejně tak musím zmínit skvělou ikonickou, atmosférickou, strašidelnou hudbu, která patří k těm nejlepším, co v hororu kdy byly 🐝 70% (recenze z 09.10.2022)
spacino
spacino
452 bodů
10
Tenhle horor jsem poprve viděl, když mi bylo asi tak 10 let, byl boží. Abych mohl usnout musel jsem si pustit rádio. Dlouhou dobu jsem tento film nemohl sehnat, asi po 12 letech jsem si ho pustil znova a musím říct, že je to nejlepší horor, jaký jsem viděl. Supr děj a hlavně podmanivá hudba, která ten horor povyšuje nad ostatní horory.