Legendární inscenace

?

Jednotlivé díly:
1.-Sluha jako fenomén -Rekordní počet repríz má komedie Carla Goldoniho Sluha dvou pánů, kterou v režii Ivana Rajmonta uvádí Národní divadlo již 17 let. Miroslav Donutil jako Truffaldino spolu s ostatními kolegy komentují její vznik a úspěch.
2.-Kytice -Muzikál Jiřího Suchého a Ferdinanda Havlíka podle předlohy K. J. Erbena měl v Semaforu premiéru před čtyřiceti lety. Jeho nejslavnější éru zaznamenala A. Sirotková.
3.-Hospoda Na mýtince -Jedna z nejúspěšnějších her oblíbeného tandemu L. Smoljak a Z. Svěrák ve vzpomínkách a úvahách členů Divadla Járy Cimrmana.
4.-Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho -Kultovní groteska je nejznámějším a také nejhranějším dílem Ladislava Smočka.
5.-Balada pro banditu -O slavné zbojnické baladě, kterou podle Olbrachtova příběhu napsali M. Uhde, M. Štědroň a Z. Pospíšil pro divadlo Husa.
6.-Kdyby prase mělo křídla - Dokument o nejúspěšnější inscenaci známého režiséra Jana Borny, které se v Divadle v Dlouhé hraje od jeho založení v roce 1996. Jedná se o divadelní setkání s Petrem Skoumalem a jeho dětskými písničkami na texty Emanuela Frynty, Pavla Šruta a Jana Vodňanského. Představení plné muziky, fantazie a legrace se dočkalo více než 280 repríz a je stále velmi oblíbené u dětí i jejich rodičů.
7.-Zločin a trest - Dokument o představení Divadla v Řeznické, které mělo premiéru v roce 1989 v malostranském A-studiu Rubín. Raskolnikova a Soňu nyní místo Vladimíra Dlouhého a Evy Salzmannové hrají Martin Myšička a Lenka Vlasáková. Vina a trest, široká ruská duše na úzkém jevišti neklidného života. Jedno z nejslavnějších světových dramat v úpravě Aleny a Jaroslava Vostrých a režii Viktora Polesného.
8.-Kouzelný cirkus - Nejdéle uváděná inscenace Laterny magiky, která od své premiéry v r. 1977 dosáhla více než 6000 repríz. Sleduje putování dvou klaunů za nedosažitelným obrazem krásy. Boj dobra se zlem s nádechem nostalgie prostupují ozvuky nejoriginálnějšího českého uměleckého směru - poetismu, ať už v postavách klaunů a cirkusového prostředí, obrazy plnými pohybu a barev, hrou s imaginací a jemným humorem. (oficiální text distributora)



Dodatečné informace

Původní název:
Legendární inscenace (více)
  • Česká republika Legendární inscenace
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění