Galashow s latinou IV

?

Už tradiční přímý přenos České televize z největší taneční události roku, ve které se špičkový světový taneční sport snoubí s vystoupeními hvězd tuzemské populární hudby, se nezvykle ponese v duchu šedesátých let. Proč? Právě v šedesátých letech začala česká populární hudba psát své nové dějiny.
Zrodila se řada pěveckých hvězd, které dosud neuhasly, a poprvé zazněly písně, které dodnes neuvadly. Marie Rottrová, Hana Zagorová a Věra Špinarová zahájily svoji kariéru v šedesátých letech a všechny tři v Ostravě. A shodně všechny tři slaví v letošním roce životní jubileum. 1. října přijedou do Ostravy zazpívat a jako dárek jim finalisté Mistrovství světa mládeže v latinskoamerických tancích předvedou svá exhibiční vystoupení. Hrát k tomu budou hity našich jubilantek ve speciálních latino-úpravách v podání nastupující zpěvácké generace.
A ještě jedno výročí se váže k datu konání letošní Galashow s latinou: prvního října před osmdesáti lety se narodil Jiří Suchý. Ani písničky, které v oněch šedesátých letech společně s Jiřím Šlitrem napsali a které si po padesáti letech nepochybně zaslouží přídomek klasické, nemohou v programu galavečera scházet.
Přímým přenosem plným tance, známých melodií a životních jubileí provázejí Jolana Voldánová a Roman Vojtek. (Česká televize)




Dodatečné informace

Původní název:
Galashow s latinou IV (více)
  • Česká republika Galashow s latinou IV
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění