Hunter x Hunter

91%
Hunter x Hunter
Hunter x Hunter
Snem mladého Gona Freakse, vychovávaného doposud tetou Mito, je stát se po vzoru svého otce Ginga tzv. hunterem, což je v tamním světě někdo, komu není dobrodružství a odvaha cizí. Hledá například vzácné tvory a poklady nebo chytá nebezpečné zločince. Přestože Gon svého otce nikdy předtím neviděl a zná jej pouze z vyprávění své tety, je plně odhodlán stát se hunterem, aby se mohl s otcem setkat a pokračovat v jeho stopách. Musí však podstoupit náročnou hunterskou zkoušku, která vyzkouší nejen jeho schopnosti fyzické, ale i psychické. Potkává při ní nové přátele, jakými jsou třeba chamtivý a zbrklý, avšak loajální a vtipný Leorio, tichý a přemýšlivý mstitel Kurapika nebo tajemný zabiják Killua se svým skateboardem, ale také nepřátele, jako třeba zvráceného kouzelníka Hisoku nebo gang s názvem Spiders, který vyvraždil Kurapikův klan Kurta. Jedná se o remake stejnojmenného seriálu z roku 1999, jehož se tentokrát ujalo animátorské studio Madhouse. Protože původní seriál končí otevřeně a manga, podle níž je seriál natočen, byla i po ukončení seriálu nadále vydávána, rozhodlo se studio Madhouse po jedenácti letech vytvořit remake, jenž bude obsahovat i příběh odehrávající se po událostech popsaných v původním seriálu.



xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Tentokrát bez jakéhokoliv "vyššího cíle" - většinou bez světa v ohrožení (a arc se světem v ohrožení je nejslabší částí), bez jasné motivace pro všechny přítomné směřovat k cíli - prostě jen interakce silných a sympatických postav. Emoce jsou tentokrát mnohem osobnější, nezatížené zodpovědností přesahující hrdiny, kteří můžou bojovat sami za sebe - což je pro mě v anime docela příjemné oživení. Ke konci to bohužel trochu vyhnije, začne být repetitivní a neurčitost pravidel se začíná projevovat vhazováním nových a nových prvků, takže to začíná být místy otrava - ale silné momenty jsou silné velmi.
Vidly10
Vidly10
996 bodů
10
Před devíti měsíci jsem se vydal na cestu zvanou Hunter x Hunter. Dnes jsem úspěšně tuto jízdu zakončil ohodnocením poslední epizody a ničeho nelituji. Nejsem příliš znalý, co se anime týče, ale tohle je zatím to nejlepší, které jsem viděl. A ačkoliv je příběhově a atmosféricky nestálé a nálady se mění rychle, jde o zážitek, který jsem si celou dobu užíval, jak jen to šlo. Ať už jsem sledoval veselý a světlý Greed Island nebo pochmurný a temný Yorknew City, vždy jsem rád poznával svět, který mi anime nabízí, a hlavně jeho postavy, z nichž některé se staly mými velkými oblíbenci. Kurapika pro svou odvahu a odhodlání. Hisoka pro svou vypočítavost a nepředvídatelnost. Machi pro svou krásu, tajuplnost a chladnost. A několik dalších. Celý příběh je více či méně sledován pohledem Gona a je doprovázen jedním z nejlépe napsaným přátelstvím, které jsem měl tu čest vidět. Není to dokonalé, to rozhodně ne. Ovšem svou jedinečností a odlišností si to získalo nejen můj zájem, ale i jakýsi obdiv, který jsem ztratil u jiných sérií a žánrů. Svou komplexností a propracovaností mě dokázal seriál přesvědčit o tom, že mu můžu odpustit občasné zkraty v příběhu či fakt, že některé věci v něm nebyly plánovány. Nen je možná komplikovaný a musíte u jeho vysvětlování dávat dobrý pozor, ale když se do něj na chvíli ponoříte, tak už se nedostanete ven. Mluvil jsem o jakési atmosférické nestálosti, ale ani to nemůžu brát jako velkou chybu. Právě naopak. Musím pochválit, že se zde přirozeně střídají nálady, a to v divákovi může evokovat různé emoce během chvíle. Strašně moc bych chtěl, aby příběh pokračoval. Bohužel teď nezbývá než doufat v to, že to jednou přijde. 9/10
Niks
Niks
619 bodů
10
Za mě bezkonkurenčně nejlepší anime, jaké jsem měl kdy tu možnost zhlédnout. Absolutně všechno zde funguje na jedničku, svět je rozmanitý, postavy bezchybně napsané a jednotlivé arcy se od sebe liší až tak moc, že nenajdete dva, které jsou si byť jen trochu podobné! Ale abych tento skvost zhodnotil číselně, tak je to samozřejmě 10/10 a určitě se těším na případné pokračování tohoto krále šónenů!

Dodatečné informace

Původní název:
Hunter x Hunter (více)
  • Japonsko Hunter x Hunter
  • Japonsko ハンター×ハンター
  • Japonsko Охотник х Охотник
Země původu:
Japonsko
Ocenění:
Žádná ocenění