Byl jednou jeden dům

80%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
cerfik
cerfik
7 890 bodů
7
Upřímně řečeno nebýt tenhle seriál tak hvězdně obsazený jednalo by se o slabší nadprůměr, je znát že 68 rok už je nenávratně pryč a ten závěr tomu opravdu odpovídá. Upřímně nechápu tak vysoké hodnocení a superlativa. František Filip natočil mnohem lepší věci.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9.5
Je to velmi dobrý seriál s celou plejádou našich vynikajících herců. V podstatě zde není malých rolí. Všichni jsou skvělí. Je to takový lidský seriál, vykreslující protektorátní dobu, činžáky se společnými záchody na chodbě, pavlačovými drbnami a zemitými domovnicemi. (Ráda vzpomínám právě na domovnici Andělu v podání Jany Hlaváčové.) Seriál není o nějakých příkladných hrdinech, proto je tak oblíbený. Každý se v nějaké té postavě může poznat, nebo může poznat někoho, koho zná. Škoda, že tolik herců, kteří v tomto seriálu hráli, už nejsou mezi námi. To si člověk uvědomí, jaké poklady v té naší české kotlině máme a jsme měli, že celá slavná Amerika by nám je mohla závidět!
kubas369
4 086 bodů
10
Jeden z našich nejlepších seriálů z nejsmutnějšího obdobý našich novodobým dějin. Na to v jaké době byl natočen se snaží o dost velkou objektivnost, která bohužel místama bere trochu roha ale jinak na tu dobu kloubouk dolů. Seriál naprosto dokonale vystihuje mentalitu "malého českého člověka".
miza
miza
2 336 bodů
8.5
MUSELO TO BÝT UŽASNÉ ŽÍT VE TŘICÁTÝCH LETECH NA PAVLAČÍCH.LIDÉ SE ZNALI A JEJICH OSUDY BYLY PROPOJENÉ.VEMTE SI JEN DNEŠNÍ PANELOVOU ZÁSTAVBU.MNOHO LIDÍ ZE VCHODU SE NEZNÁ.CHYBÍ I TA ÚCTA A RADOST.
guestka
guestka
2 304 bodů
10
Úžasné... a scéna Paní Medřické, když se dozví, že ji zabili muže je dokonalá!!!
pesrex3
291 bodů
Pěkný pohled do historie okem kamery.
pesrex2
270 bodů
6.5
Je znát že 68 rok už je nenávratně pryč a ten závěr tomu opravdu odpovídá. Upřímně nechápu tak vysoké hodnocení a superlativa. František Filip natočil mnohem lepší věci.
Radomira
Radomira
84 bodů
8.5
Filmy z předválečného a válečného období s předválečnou a válečnou tématikou jsou vždy divácky zajímavé. Vynikající herecké obsazení (Abrhám, Nedbal, Adamíra, Vala, Hlaváčová, Hrzán, Hanzlík, Obermaierová...) nás vždycky ke sledování tohoto seriálu přitáhne. A vůbec nevadí, že jsme jej viděli už několikrát. :)