Love, Death & Robots

84%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Love, Death & Robots je skvělá sbírka krátkých příběhu s sci-fi tématikou. Každý díl je originální jak příběhem ,tak vizuální stránkou. Každý danou látku pojal jinak a tak jednou sledujeme příběhy spíše humorný a podruhé až hororový. Já tento projekt sjel za jedno odpoledne a dobře jsem se u toho bavil. Hlavně příběh se třemi roboty a alternativní historie mne nejvíce rozesmáli. Už očekávám druhou sérii.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Jsem překvapený, jak nenápadité ty animáky jsou. Myšlenka animované sci-fi antalogie je skvělá, ale tvůrci jako by se vsadili, že ji zvládnou realizovat tím nejméně zajímavým způsobem. // Třetí řada je mimochodem zdaleka nejlepší. Poprvé to funguje jako dramaturgický celek, epizody, který vyčnívají z řady, se skvěle doplňují s těmi, které láskyplně následují mustr.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
S1: Zajímavá paleta příběhů, které se v rukou tvůrců stávají velice pestrou a originální zábavou, neboť každý díl svým pojetím, nápadem, i stylem animace vypráví úplně jiný příběh. Rozhodně je zajímavé sledovat, jak se každý tvůrce s danou látkou popasoval jinak, ale jak už to tak bývá, tak ne všechny epizody jsou dobré, jako jiné. Rozhodně to ale není nic, co by se nedalo skousnout, ostatně 10 minut vydrží každý, no ne? Byl to zajímavý experiment, který vyšel, a proto mám trochu strach, kam se vydají tvůrci příště, protože dle mého řekli vše podstatné a nejde říct už víc. S2: Možná ještě zajímavější uchopení, než v prvním případě a odlišnost všech dílů je snad ještě markantnější. CGI za ty dva roky opět poskočilo a to hlavně u vykreslení obličejů, že jsem chvílemi sám sebe ujišťoval, že jde pořád o animaci. Příběhově je to opět velký rozptyl a témata zase evokují k zamyšlení, či k pobavení. Jen škoda, že někde přeci jen vyznění přebilo zábavu víc a celé to působí krapet rozdroleně. S3:Prakticky to samé, co série předchozí, ale naštěstí převládá převážně nadšení. Epizody opět různorodé, ale mnohdy obsahující v některých epizodách jeden element, který to sráží dolů. Buď to může být zbytečná symbolika, neúplný závěr nebo je pouze slabý. Je to 50-50 (5 skvělých, 4 průměr), ale když vezmu v potaz průměr hodnocení v rámci série, tak tento svazek na mě zatím působí nejlepší. Což v první sérii je dáno i vyšším počtem dílů.
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
4
Jsem z toho stále poněkud rozhozený. Na jednu stranu je super, že můžeme nakouknout do tolika konceptů a mnoha různých zpracování. Avšak já si nevzpomínám na moc epizod podobných Night of the Mini Dead (3x04), které by trvaly pár minut, byly skvělé a současně jsem byl s rozsahem naprosto spokojen. Některé koncepty jsou totiž tak dobré, že bych chtěl vidět podstatně větší projekt a to, že ho neuvidím je poněkud otravné. Kord když je další epizoda něčím, co se mě nenadchne. I takové epizody jsou přítomny. Některý jsou průměrné, jiné se líbit nebudou, jiné mají dobrý námět, ale nelíbí se mi animace... Na druhou stranu to zkrátka znamená, že je zde často přítomná nějaká negace. Vykoupit to může jen fakt, že většina epizod bude zkrátka skvělá. To ale není. Snad by se dalo říct, že některé jsou zábavné, jiné jsou aspoň zajímavé. Kolem a kolem se divák pravděpodobně nudit nebude - současně ho to ale příliš hluboko nezasáhne a snad za pár let skoro zapomene i ty epizody, které se mu líbily, protože ty malé náměty zkrátka "neříznou dost hluboko" na to, aby se v paměti uchytily. Možná bych tedy na místo 9 epizod raději viděl 3 nejlepší z nich a natáhnul je na úkor těch horších.
Toren
Toren
5 165 bodů
8
8/10. Famózní projekt, u kterého se střídala naprostá tvůrčí genialita s nejpůsobivějším vizuálem za několik posledních let. A ten (bohužel ne vždy) naprosto unikátní přístup k odvyprávění děje a charakterizaci postav by měl být inspirací mnoha autorům. Čistá svoboda a umělecká kreativita z toho cáká na míle daleko a já chci podobných projektů víc. Pěkně prosím! Více: https://www.youtube.com/watch?v=quHJwIK1Fa8&t=29s
Mikik4444
3 907 bodů
10
Bomba, doporučuji podívat se !!!
Hroty Algernona
Hroty Algernona
3 341 bodů
8
Pro milovníky dospělé animace je to prostě povinnost! Pro milovníky Scifi i Fantasy (které tu je v mnohem menší míře) povinnost! Kde najdete takovou sbírku povídek, které jsou uderné, vtipné, brutalní, filozofické, k zamyšlení nebo prostě tragické? Kde najdete tolik animačních stylů v jednom projektu? Je tu hravost a hromada skvělých nápadů. Jelikož je to antalogie, tak některé díly jsou lepší jiné slabší, některé myšlenky by si zasloužili prozkoumat víc, jiné míň a některé jsou tak akorát probádany. Tak jako tak, jsem rád, že to existuje a vždy se budu těšit na další sérii a vždy si rád pustím některé díly znovu! Přece jen je to často tak akorát kraťounké, aby se člověk zabavil a neplýtvá to zbytečně vaším časem v dnešní době přepálených stopáží! První série je pořád TOP (Hlavně díky kvantitě a své velké variabilitě, další dvě s polovičnými počty epizod jsou o něco slabší, ale pořád je to velmi silný projekt, kde si každý najde to svoje! 8/10 Silné doporučení! Více zde!
Bordoshut
1 647 bodů
8
6/10 – Nic moc. Pár opravdu dobrých dílů, na můj vkus příliš opravdu nudných dílů, které nepřenesly nic nového ani zajímavého. Na LD&R oceňuji především dvě věci: 1) nápad něco takového udělat a obecně odhodlání to vážně uskutečnit, zrealizovat; 2) variabilitu – každá epizoda si najde vlastní fanoušky a každý divák si najde vlastního favorita mezi epizodami. Já měl zrovna chvílemi pocit, že se mi uživateli lépe přijímané díly líbí méně, než některé s modrou barvou, ale jindy jsem se zase shodoval se všeobecným míněním. Štvalo mě naopak to, kolik neoriginálních a povrchních epizod se ve výběru ocitlo. Zvláště jsem si toho všímal v 1. sérii, možná proto, že byla 2x delší. Já bych zkrátka potřeboval, aby to, na co se dívám, o něčem bylo. Nebaví mě 15 minut sledovat tuctový brak a na konci se usmát pěkné pointě. Více o tom v recenzi na 1. řadu. Jsou epizody, které mě chytli za rozum / srdce / koule, a na které tedy budu ještě vzpomínat (např. Masonovy krysy, Jibero, Zakázané ovoce), ale bohužel jich je žalostně málo. Mnohem více z nich mi své téma buď nestihlo v časovém limitu prodat, anebo nemělo pořádně co prodávat. Asi by se na závěr hodilo dodat, že naanimované to bylo pěkně, pěkně si s tím vyhráli. Škoda jen, že se nepokoušeli ještě více experimentovat s obrazem, ta údajná jako hraná animace se už po tolika dílech slušně ohrála. Do budoucna (jako pesimista věřím v další série) bych doufal ve více artovějších epizod, přinesly mezi ten animovaný SGI bordel svěží vzduch. Otázka do tomboly: "Jsou ty díly ve skutečnosti geniální a jenom já jsem ten ignorantský vošoust?"
Jaroslaw 23
1 448 bodů
8
8/10 Skvělá audiovizuální pecka,která nezapomíná na zajímavé příběhy a skvěle napsané postavy (i když né u všech epizod),víc takových tvůrčích projektů.
padre
padre
1 288 bodů
10
Tenhle projekt mě hodně potěšil. Možná se po internetu podobných kraťasů válí plno, ale v takhle ucelený sbírce jsem si je nechal líbit a když skončil jeden, tak jsem se těšil jaká stylizace, příběh a pointa na mě čeká v dalším. Jsou tam méně dobrý, dobrý i skvělý kousky, ale bavilo mě všechno. Doporučuju nejen všem fanouškům fantastiky a animace. Navíc na Netflixu s CZ titulkama už od vydání. Osobní TOP 3: Secret War, Good Hunting, Zima Blue...