
"Nemůžeme jen mávat švýcarskou vlajkou a doufat, že se naše vína prodají sama. Musíme být připraveni a vyrábět skvělá vína." To je motto Daniela Gantenbeie, špičkového vinaře z Graubündenu. Zejména v takzvaném Heidilandu, oblasti mezi Malansem a Fläschem v Bündner Herrschaft, můžete cítit ducha optimismu. Ne tak dávno by městský znalec vína ohrnul nos nad švýcarským vínem. Když slyšeli slovo "Pinot Noir" nebo "Blauburgunder", úplně by ohrnuli nos. Dnes je to jiné. Stále více vinařů se snaží stavět na kvalitě spíše než na kvantitě, a najednou, podle prvních trendových skautů z oblasti novinářství o víně, byl v evropském vinařském firmamentu identifikován budoucí hvězdný hráč.
Dodatečné informace
Země původu:
Německo, Švýcarsko
Ocenění:
Žádná ocenění