Brubaker

74%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Tyto filmy prostě miluju a Robert Redford se objevil v několika z nich. Příběh ředitele věznice, která je totálně prorostlá korupcí a v níž je pácháno totální zlo je úchvatný. Robert Redford se role zhostil na jedničku a i ostatní herci mu zdatně sekundovali. Velmi lidské, realistické a moc pěkně natočené.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Redfordův boj proti systému v syrovém vězeňském dramatu založeném z velké části na skutečných událostech. Rosenberga s vězeňskými filmy (ještě Cool Hand Luke) dokázal trumfnout až Darabont. 8.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Film, který si pamatuji z častých televizních repríz mě vždycky fascinoval sevřenou atmosférou, kterou vládne. Ponoření do systému amerického soudnictví a vězeňství není zrovna příjemné a Redford ve své obžalobě systému rozhodně má co říct. Film má hned několik silných momentů a i přes morální apel nesklouzává k laciným odpovědím. Dobrá podívaná.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Nádherná oslava lidské úcty a osobnosti, podávaná skrze heroický a zřejmě životní výkon Roberta Redforda. Jeho Brubaker je postavou, které budeme fandit, budeme s ní sympatizovat a přes veškerý negativní postoj od ostatních bachařů budeme souhlasit se vším, co ve své náročné cestě za zlepšením vykoná. Sice to nedokáže diváka vyždímat tolik jako nedostižný Shawshank nebo výpravný Motýlek, ale film má přesto velkou sílu, velkou morální hloubku a je určitě zajímavé podívat se na zkažené americké věznice také z perspektivy ředitele, než jen neprávem odsouzeného a utíkajícího vězně. Emotivní závěr je pak z filmařského hlediska sice jen nošením dříví do lesa, ale mně při něm bylo tak krásně, jako by ten mohutný a dunivý potlesk pro neúnavného a nedoceněného ředitele náležel mně samotnému. Brubaker se mi nakonec zadřel hluboko pod kůži, a nepochybuji o tom, že i Frank Darabont ho musel několikrát zhlédnout, než se pustil do své celovečerní prvotiny..
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
9.5
Brubaker je tak trochu netypické vězeňské drama. Ale na mě tenkrát za dob komunismu velmi zapůsobilo. Stejně ho tenkrát komouši uvedli do československých kin jenom proto, protože ho chápali jenom jako kritiku kapitalismu. No ona to teda kritika byla, ale hlavně to byl perfektní film. Robert Redford předvedl perfektní výkon, ale Yaphet Kotto za ním vůbec nezaostal. Vřele doporučuju, škoda že už jsem ho dlouho neviděl.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9
Je to skvělý film s vynikajícím Robertem Redfordem.Takových filmových zážitků člověk určitě nezažije mnoho. Poměry v amerických věznicích tento film ukazuje dokonale. Život je zde příšerný. Je to obžaloba systému. Ale velice poutavá, nenudící ani chvíli. Tento film zaujme i po čtyřiceti letech!
farb
farb
2 064 bodů
9
Vynikající a nezapomenutelný výkon Roberta Redforda.
Kick077
Kick077
596 bodů
9
Film z vězeňského prostředí, který se svým nápadem a zápletkou vymyká nad ostatní. Perfektně zpracované i zahrané. Odolný ředitel, který se snaží napravit pokřivené vězeňství v americe, až obdivuhodně sebejistý a neohrožený a i přes rozsáhlé změny si dokázal získat přízeň prakticky všech vězňů.
sisisi
sisisi
441 bodů
9.5
Byla jsem přítelem donucená se na tenhle film podívat, protože si ho koupil na blurayi. Rozhodně je zajímavý, ale taky dost krutý. Je strašné, jak se s některými vězni zacházelo a i to, jaký byl v americe vězeňský systém. V tom vězení se z nich stali pomalu větší kriminálníci než na ulici.