Bratři Bluesovi

74%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Pořádně ujetý film s "vyšším posláním". Jízda dvou bratrů, po kterých jde policie z celého státu, bizarní, ale povedené a přepálené automobilové honičky, vše protkané pořádnou hudbou. Ve filmu se objeví takové hudební legendy, jakou jsou Aretha Franklin, Ray Charles, nebo James Brown.. je to pořádná jízda, "přitom taková blbost" :)
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Nekompromisně stylové. S délkou to Landis trochu přepískl - vlastně trochu víc. Ale ty ušmudlané čtyři hvězdy nemůžu upřít. Vždyť to má i princeznu Leiu!
muzz
muzz
18 035 bodů
8
Vynikající komedie plná hudby. Živý J.L.Hooker a Ray Charles byli nezapomenutelní, Guitar Murphy s Anetou Franklin a Zappovým saxofonistou (ta mánička, co myla nádobí v tom bistru). A James Brown v nejlepší formě. Skvělé hlášky ve francouzské luxusní restauraci :) Škoda jen, že to nějaké prase přejmenovalo z Blues Brothers na tenhle český hnus. Sice je to správně přeloženo, ale bez špetky citu. Měli to nechat.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Dost dobře nechápu, jak mně mohl takovýhle skvost na pomezí muzikálu a skvělé komedie tak dlouho unikat. Naprosto skvělá hudba, smál jsem se od ucha k uchu a rozhodl jsem se, že budu chodit do kostela, pokud tam bude kázat James Brown.