Bosé nohy v parku

76%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Správná americká veselohra let šedesátých. Příběh má sice spád, Jane Fonda je okouzlující a roztomilá, Robert Redford jako vždy nezklamal. Přesto si šlo s příběhem trochu více pohrát a bylo by to ještě lepší. Tahle to u mě sklidilo 70% - pobavil jsem se.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
10
První dny novomanželů v novém bytě. Robert Redford a Jane Fonda v jedinečném a po všech stránkách úžasném snímku natočeného na základě neméně úspěšné divadelní hry autora Neila Simona. A tento fakt je znát, neboť se celá dějová etuda odehrává převážně v onom bytě, který je co do velikosti hodně skromný a navíc se nachází v bytovém domě bez výtahu v pátém patře. Výjimkou je pouze začátek, kdy novomanželé tráví líbánky v luxusním hotelu, z jehož apartmá nevytáhnou paty celý týden. Už tady se v plné palbě projevují charaktery dvojice, což divákům přímo dává představu s kým mají tu čest a co od nich očekávat. Kontrastní charakteristika chování mladého páru spolu se sympatickým milostným dílčím zápalem jsou základem celého dějství. Spousta humoru a cílených vtípků za doprovodu velmi ostrých dialogů neztrácejí kouzlo ani tolik let od svého vzniku, což dává až neskutečnou sílu danému tématu. Přílišná divadelnost je samozřejmě místama znát, ale na škodu to není. Naopak to snímku pomáhá držet stabilitu jednoduchého děje. Zkrátka a dobře, jedná se o velice hodnotný snímek po všech směrech, který donutí diváka zapomenout na veškeré starosti a alespoň na chvíli se uvolnit.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
8
Teda ta Jane Fondová byla kdysi neodolatelná! Poschodí mě hodně bavilo... 75%
Jamie76
Jamie76
4 275 bodů
10
Asi jsem se u filmy ještě tolik nenasmál. Krásný a vtipný film
lukas
lukas
1 523 bodů
8
Jane Fonda jako rozjívená kočka. Robert Redford jako vždy spořádaný, přemýšlivý, roztomilý, ale též ironický a jízlivý. Příjemný komediální nádech a fór se schodama v domě bez výtahu. Úvodní jízda svatebčanů centrem New Yorku je nezapomenutelná. Sen každé ženy?