Shang-Chi a legenda o deseti prstenech

72%
Shang-Chi a legenda o deseti prstenech
Hlavním hrdinou je superhrdina čínského původu Shang-Chi, který je konfrontován se svojí minulostí, když je zapleten do sítě tajemné organizace Deset prstenů. Jedná se o druhý film ze čtvrté fáze MCU. Ve filmu uvidíme skutečného záporáka Mandarina. (Falcon)



Recenze: Shang-Chi a legenda o deseti prstenech

Kinobox.cz
70%

Přesto je však o co stát, protože i ve svých slabších chvilkách je první asijská marvelovka velmi slušným superhrdinským blockbusterem. Pokud tímto specifickým subžánrem tedy stále ještě nejste přejedeni, žádného monstrózního zklamání se bát nemusíte.


Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Hodně zvláštní Marvelovka, po titulcích je scéna, která oznamuje, že máme nové členy v jejich cirkusu. Toto je pěkná kung-fu akce s bájným světem, který spíše připomíná tvorbu Disney studia. Příběh mě dlouho moc nebral, ale závěrečná fantasy trošku přebarvená bitva mě bavila. Pěkné, ale mám oblíbenější Marvelovky.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Marvelovky a komiksové filmy obecně se změnily v jakousi personifikaci kapitalizmu, kdy hezky po žižekovsku platí, že mainstreamoví diváci nevěří, že by k nim mohla existovat alternativa a o jakýchkoliv variantách uvažují jen v jejich kontextu. Takže teď mají lidi slintat nad tím, že má nějaká komiksovka asijskou příchuť, místo abychom se ptali, proč neupřednostnit pořádný asijský film. A možná opravdový asijský film by nebyl tak odporně digitální a zároveň fádně šedivý.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Zajímavá fantasy (ikdyž bych se obešel bez Katy, která mi lezla permanentně na nervy) s fain bitkami, nějakou tou mytologií a boužel taky šíleným závěrečným digibordelem. Na který u Marvelu zvyklý nejsem, takže to bolelo o to víc. _ Update - po roce viděna asi polovina a ten film fakt nebaví. 5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (více)
  • USA Shang-Chi a legenda o deseti prstenech
  • USA Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
Premiéra v ČR:
2. 9. 2021
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Čeština:
Shang-Chi a legenda o deseti prstenech je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch