Bolest a sláva

71%
Bolest a sláva

Salvator Mallo je slavný filmový režisér. Za svou kariéru posbíral mnoho úspěchů. Nyní se jeho svět hroutí. Salvator cítí jen prázdnotu a není schopen tvořit. Jestli chce dál žít, musí najít příčinu. Ve vzpomínkách se vrací do svého dětství do 60. let, kdy s rodiči emigroval do Valencie. Snaží se rozpomenout na spalující touhu po své první lásce, kterou potkal v 80. letech v Madridu a na bolest, kterou mu přinesl rozchod. Tehdy cítil opojnost života i utrpení. Psaní pro něj bylo únikem a zapomněním. Kouzlo filmu mu přineslo slávu i vykoupení z neúspěchů jeho života. Bolest a sláva vypráví o složitosti oddělit tvůrčí proces od vlastního života a od vášní, které žití dávají smysl a naději. (Bioscop)




Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Melodrama o homosexuálním režisérovi, podivínovi, částečnému narkomanovi a člověka prolezlého nemocemi, které si přivozuje sám svou nevyrovnanou psychikou. Návraty do dětství, vzpomínky.. scénář není moc zajímavý, ale Antonio Banderas z toho vytřískal maximum a zpracování je pěkné.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Typický Almodóvar. Za mě ale tentokrát ten Salvatorův příběh nebyl tak vtahující, abych se u něj nenudil. Ikdyž v podání skvělého Banderase. Flashbacky byly rozhodně zajímavější, ale boužel netvořily podstatnou část filmu.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Bolest a sláva je zajímavý film, špičkově profesionálně natočený a potvrzuje po Julietě, že Almodóvarovi v dnešní fázi jeho kariéry sedí spíš vážněji laděná tvorba. Je to objektivně film pro starší diváky a užijete si ho o to víc, čím máte nakoukáno jeho předešlé filmy. Zejména pak ty, které byly psány podle Almodóvarových vzpomínek, tedy zejména Volver nebo Špatná výchova. Banderas v životní roli.

Dodatečné informace

Původní název:
Dolor y gloria (více)
  • Španělsko Bolest a sláva
  • Španělsko Dolor y gloria
  • Španělsko Douleur et gloire
  • Španělsko Fájdalom és dicsőség
  • Španělsko Pain & Glory
  • Španělsko Боль и слава
Premiéra v ČR:
23. 5. 2019
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Španělsko
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
10,77 mil. USD
Tržby:
37,36 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Bolest a sláva je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch