Bolest a sláva

71%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Melodrama o homosexuálním režisérovi, podivínovi, částečnému narkomanovi a člověka prolezlého nemocemi, které si přivozuje sám svou nevyrovnanou psychikou. Návraty do dětství, vzpomínky.. scénář není moc zajímavý, ale Antonio Banderas z toho vytřískal maximum a zpracování je pěkné.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Typický Almodóvar. Za mě ale tentokrát ten Salvatorův příběh nebyl tak vtahující, abych se u něj nenudil. Ikdyž v podání skvělého Banderase. Flashbacky byly rozhodně zajímavější, ale boužel netvořily podstatnou část filmu.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Bolest a sláva je zajímavý film, špičkově profesionálně natočený a potvrzuje po Julietě, že Almodóvarovi v dnešní fázi jeho kariéry sedí spíš vážněji laděná tvorba. Je to objektivně film pro starší diváky a užijete si ho o to víc, čím máte nakoukáno jeho předešlé filmy. Zejména pak ty, které byly psány podle Almodóvarových vzpomínek, tedy zejména Volver nebo Špatná výchova. Banderas v životní roli.
avenis
avenis
8 056 bodů
5
Nebudu si hrát na intelektiálku a plesat nad úžasným almodóvarským umělecko psychologickým dílem. Prostě se mi to moc nelíbilo. Čím jsem starší, tím míň mám ráda babrání se v minulosti a sledování někoho, kdo je na huntě se zdravím i s duší, protože moje životní filozofie je jiná.
Přišlo mi to plytké. Mluv s ní bylo rozhodně zajímavější.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
6.5
Tvůrčí krize, návraty do dětství, smíření s dávnými láskami. Vzpomínky, současnost, tvorba a vyprahlost, poezie, pochybnosti, osamělost a život ve vztahu, sláva a bolest. Mozaika a prolínání několika časových rovin. Aktuálnější pro ročníky, které něco pamatují. Současně ale dost akademické, ničím nerušící a ničím nenaléhavé, nic, co by trhalo srdce.
gauchingman
gauchingman
273 bodů
0
Nevěřím tomu filmu ani ň... Všechny vztahy hlavního hrdiny: s matkou, s (homo)přítelem, s manželkou, se mnou... vůbec nehnuly. Bylo to tak děsně intelektuálně sterilní!! - - - I já se dokážu u filmu dojmout, ovšem v tomto filmu se nevyskytovaly (za mě) lidské bytosti, ale figuríny z nějakého snobského výkladu nacházejícího se na planetě Art... Docela se mi zamlouvaly scény, kde byl hlavní hrdina ještě malý kluk, který učí číst a psát většího kamaráda. Ale to by nebyl náš "veliký" tvůrce, aby to nevypointoval jaksepatří... totiž že se (ve filmu) kamarádství, vztah stvrdí ukázáním lofasa. - - - Náš hrdina taky chvilku bral drogy, pak zase statečně přestal, a my ho zřejmě máme obdivovat. A pokud ne, k čemu to všechno?