La Llorona: Prokletá žena

54%
La Llorona: Prokletá žena

Od tvůrců filmu V zajetí démonů. La Llorona. Plačící žena. Děsivý přízrak uvězněný mezi nebem a peklem, stižený hrůzným osudem zpečetěným vlastní rukou. Celým generacím nahání hrůzu pouhá zmínka o jejím jménu. Když ještě žila, utopila v záchvatu zuřivého vzteku své děti, a když po svém hrůzném činu ronila slzy bolesti, sama se vrhla do zpěněných říčních vod. Nyní jsou její smrtící slzy věčné a těm, kdo v noci zaslechnou její posmrtný nářek volání, není pomoci. La Llorona se plíží ve stínech a loví děti v zoufalé snaze nahradit ty své. Během staletí její touha a nenasytnost roste… V Los Angeles sedmdesátých let minulého století se La Llorona plíží nocí – a pronásleduje děti. Sociální pracovnice, která ignoruje tajemné varování utrápené matky podezřelé z ohrožení svých dětí, se brzy sama i se svými dětmi ocitá v děsivém světě nadpřirozených jevů a bytostí. Vyvarujte se jejímu nekonečnému nářku… nezastaví se před ničím. Její muka nemůže nic utišit. Její duši se nikdy nedostane slitování. A před La Lloronou není úniku. (Vertical Ent.)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
6
'Plačící žena', děsivý přízrak v bílém, je postava, na základě mexické legendy šířené v Severní a Jižní Americe, používaná v kinematografii už někdy od třicátých let a není divu, že vzhledem ke své dosavadní tvorbě ji tvůrci hororové série 'V zajetí démonů' a 'Annabelle', použili také. Všímavý divák jistojistě postřehne v určité scéně známou panenku jako pojítko. A tak snímek právem patří do rozšiřujícího se vesmíru 'The Conjuring'. Plačící žena', nebo-li právě v originále 'La Llorona', byla dle legendy krásná žena jménem Marie, která se rozhodla kvůli muži, do kterého se zamilovala, utopit své děti. Ten však její lásku neopětoval, s čímž se Marie nedokázala smířit a v žalu se utopila v řece. Když se její duše dostala před nebeskou bránu, nebylo jí dovoleno vstoupit do posmrtného života, dokud nenajde své děti. Zůstala tak mezi světy živých a mrtví, kde bloudí dodnes a hlasitě naříká. Ale může i stát, že zaútočí na děti nebo je dokonce unese, aby tím nahradila ty, které zabila. A právě s tímto motivem pracuje tento snímek. Na správný horor je děsivý a atmosférický, takže v tomto případě nic proti. Slabinou je dějová šablona, která je už po tolika desítkách let hodně předvídatelná. Scénář se snaží být zajímavý, ale je tu hodně pasáží, které jsou zbytečně natahované, hlavně svým sebeopakováním. Scény odhalení La Llorony jsou nápadité a solidní, ale je jich zbytečně hodně, byť se daná místa střídají. Stává se tak z toho spíše nuda, což je na celé koncepci nemalá bolístka. Děj příběhu je tak jednoduchý, že by postačil i na stopáž seriálové epizody. Tady se s tím mělo daleko více zapracovat, neboť po výpravné stránce není co vytknout. Dobrý námět, ale promarněná šance. Škoda tohle mělo navíc.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Asi byla chyba čekat od Llorony nějaký zázrak. Skrz naskrz předvídatelná báchorka o rodince, po které jde bubák. Nijak originální (ok, latino) a hlavně vůbec ne děsivé.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
Horror má velice slušný úvod, pak ale přichází nudná první polovina filmu, která dojíždí na nepříliš originální scénář, který čerpá ze Stáhni mě do pekla, V zajetí démonů a Mamy. Výrazně lepší druhá a kratší polovina má hned dvě super scény. Chaves ve svém debutu dokázal diváky zaujmout a talent má. Jsem zvědavý, zda s vyšším rozpočtem, slušnými herci a zaběhlou značkou Conjuring obstojí.

Dodatečné informace

Původní název:
The Curse of La Llorona (více)
  • USA La Llorona: Prokletá žena
  • USA The Curse of La Llorona
Premiéra v ČR:
18. 4. 2019
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
9 mil. USD
Tržby:
122,03 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
La Llorona: Prokletá žena je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch