Jaroslav Kučera Zblízka

?
Jaroslav Kučera Zblízka

Všichni známe tituly jako Až přijde kocour, Démanty noci, Sedmikrásky, Všichni dobří rodáci, Adéla ještě nevečeřela, ale málokdo ví, že na jejich úspěchu má klíčový podíl kameraman Jaroslav Kučera (1929-1991). Tvůrci filmu (Jakub Felcman a Tomáš Michálek) vyzvali jeho spolupracovníky, rodinné příslušníky a znalce jeho rozsáhlého díla, aby se pokusili vystihnout jedinečnost Kučerova přínosu české i světové kinematografii. Zároveň nám umožní nahlédnout do veřejnosti neznámé experimentální tvorby. (NFA)




xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Jednoduché, přímočaré, ne moc vhodné pro hvězdičkové hodnocení. Jde o užitkový film doplňující sesterský Deník a doplňuje ho o informační vrstvu, od jejíž nutnosti ho pak oprošťuje. Zajímavý způsob, jak se vypořádat s tvůrčím úkolem - napevno oddělit dva aspekty dokumentaristiky a věnovat každému jeden film.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
5
Ojoj, tak tenhle dokument se moc nepovedl. Jaroslav Kučera byl vynikající kameraman a skutečně jsem se na tento film těšil. Jenže. Dokument, jehož základem jsou mluvící hlavy má nějaké náležitosti a měl by se držet jasně daného scénáře. To se ale skutečně nepovedlo. Spolupracovníci Jaroslava Kučery mluví zmatečně a některé věty ve mě vyvolávaly úžas v tom nejhorším slova smyslu:,,No já nevím jak to točil, můžu se jen domnívat." ,,Von to točil asi takhle, ale jestli to tak bylo, to nevím." ,,Tahle scéna vypadá vážně skvěle, ale nevím, jestli to vlastně točil Kučera." Film obsahuje spoustu kameramanského slangu, který se tvůrci ani nepokusili objasnit. Nikdo se ani na chvíli nesnaží udělat film záživným. Nejlepší na filmu jsou záběry z filmů natočených Jaroslavem Kučerou. Akademická nuda. Doufám, že se Jaroslav Kučera dočká důstojnějšího medailonu.

Dodatečné informace

Původní název:
Jaroslav Kučera Zblízka (více)
  • Česká republika Jaroslav Kučera Zblízka
  • Česká republika Jaroslav Kučera - A Portrait
Premiéra v ČR:
4. 4. 2019
Distributor:
NFA
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění