Dora a ztracené město

57%
Dora a ztracené město
Plakát traileru

Odvažte se a vydejte se s Dorou najít její rodiče a vyřešit jednu velkou záhadu.




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
4
Málo kdo nejspíš ví,že tento film vychází ze seriálu Dora průzkumnice. Tohle je podle mne důležité vědět,aby jste věděli jak k filmu přistupovat. Vystupuje zde například digitální Lišák - lupič (Benicio Del Toro) a toho by jste zde asi jen tak nečekali. Film je určen primárně dětem a tomu je přizpůsoben i humor a hlavní postavy. Na jedno shlédnutí ok,ale příště raději sáhnu po něčem jiném.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Hraný snímek, natočený na základě kresleného televizního seriálu dětského kanálu Nickelodeon ´Dora průzkumnice (2000), by se dal vlivem námětu považovat za takovou hodně jednoduchou dětskou verzi známé videoherní a posléze filmové archeologické hrdinky Lary Croft. Rodiče coby archeologové, stále někde na cestách, takže to by nebylo, aby dívka Dora neprožila v tomto smyslu také nějaké to dobrodružství. Humor, akce, sem tam nějaké to roztomilé zvířátko, hodně jednoduchý příběh právě určený pro dětské diváky. Od kreslené předlohy se tato filmová hraná verze liší hodně, neboť Dora tu je daleko starší a tak film hlavně osloví ty, kteří v nižším věku seriál s malou Dorkou sledovali. Dospělému divákovi se přirozeně snímek jeví jako počin naprosto špatný, což je vlivem rozdílného vnímání zcela přirozené. Je v tom ohromný kus naivity, nepřirozenosti a nelogičnosti, což ale dětské oko vůbec nevnímá a vše bere pouze jako příjemnou dobrodružnou zábavu. Zkrátka a dobře, tohle je film jen a pouze pro děti, takže je potřeba se na to dívat dětskýma očima a podle toho hodnotit. V rámci dětských filmů se tento počin jeví jako zcela povedený.
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Asi jsem potřeboval vidět přesně takový typ filmu, jinak si nedovedu představit jak je možný že se mi tak moc líbilo. Film je výborný, skvělý a bavil mě od začátku až do konce. hlavní herečka Isabela Merced je prostě nejvíc sympatická a nemůžu se zbavit pocitu, že i ona si tu roli sama dost užila. Michael Peňa se pomalu dostává do mého seznamu oblíbených herců, který zvládá komedii a i pořádné drama a i v tomto filmu je jeho otcovská role výbornou třešničkou na dortu. Prostě jsem nečekal že taková praštěna víc dětská než teenegerovská dobrodružná podívaná mě bude tak moc bavit. Prostě fantazie.

Dodatečné informace

Původní název:
Dora the Explorer (více)
  • USA Dora a ztracené město
  • USA Dora the Explorer
Premiéra v ČR:
1. 12. 2019
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Rozpočet:
49 mil. USD
Tržby:
120,6 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Dora a ztracené město je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch