Ostrým nožem

59%
Ostrým nožem
Příběh otce, kterému zavraždili syna, smutek otce, který musí pochovat své dítě, emotivní drama otce, který si pro spravedlnost musí dojít sám. Po útoku neonacistů na partu studentů zůstane na zemi ležet mrtvý ubodaný kluk. Policie koná, pachatelé jsou dopadeni, společnost se bouří proti holohlavým náckům, ale to všechno je jenom na chvíli. Zděšená rodina brzy sleduje, jak jsou vrazi po chybném rozhodnutí soudkyně propuštění na svobodu, nikoho už to nezajímá a jednání policie připomíná chování zkorumpované instituce. Zůstává jen zlomená rodina bez jakékoliv šance na spravedlnost a viníci, kteří se jí smějí do očí. Zoufalý otec s touhou po spravedlnosti se pouští do boje se všemi. S policií bez zájmu, s podplaceným soudnictvím, s mafií, která kdesi v pozadí tahá za nitky. Dokáže tváří v tvář zavedenému prohnilému systému uspět? Dokáže zároveň překonat vlastní výčitky a odpustit sám sobě? (Bontonfilm)



Recenze: Ostrým nožem

Kinobox.cz
50%

Vzpomínáte na německý film Odnikud (2017)? Ostrým nožom je skoro totéž, ale chybí v něm ta poslední třetina, tj. pomsta po nespravedlivém soudním rozhodnutí. A jako obžaloba existujícího systému nebo realistické ztvárnění reálných událostí naprosto selhává kvůli své naivitě a zkratkovitosti. Což je škoda...


marie-kolarova
marie-kolarova
2 829 bodů
8
Ta rodina fungovala docela rozumně. Otec měl sice vyhraněnou představu o synově budoucnosti a dokázal ostře zkritizovat jeho nekvalitní práci, ale nevybočoval z mezí přísného táty. Nebyl to magor a syn taky konflikty nehrotil. Vražda dítěte je drsná pecka i pro funkční rodinu, a zvláště když se objeví jedna epizodní událost. Kromě solidně fungující psychologie rodinných vztahů nabízí film i svíravou obžalobu formalizovaného soudního systému.

Dodatečné informace

Původní název:
Ostrým nožom (více)
  • Slovenská republika Ostrým nožem
  • Slovenská republika Ostrým nožom
  • Slovenská republika By a Sharp Knife
Premiéra v ČR:
25. 4. 2019
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch