Černobyl

94%

Komentáře a recenze 47

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9.5
Seriálová lahůdka z dílny HBO, kterou by si neměl nechat ujít žádný nadšenec do historie spojené s Černobylem. První díl výborně navnadil a při jeho sledování mi občas tuhla krev v žilách. Historicky naprosto přesně převedené a řemeslně dokonalé. Už se nemohu dočkat dalšího dílu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Dobře napitchovaný seriál, kde se syrová stylizace střetává přesně na půl cesty s archetypálními osobními konflikty jak z antické tragédie. Jednotlivé "minipříběhy" udržují pozornost, aniž by ubíraly celku, a dávkování informací je nastaveno přesně tak, aby to působilo jako náročné dílo, ale přitom nebyl jediný důvod, aby ho někdo nepochopil. Bylo zajímavé sledovat tuhle dokonalou truhlařinu paralelně s implodujícím fiaskem Hry o trůny. Tenhle krátký, ucelený formát sluší HBO jednoznačně líp.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
K tomu všeobecnému nadšení se nepřidám hlavně kvůli dílům 3 a 4, kdy mi to citové vydírání diváka už přišlo hodně přes čáru (lov na zvířátka). Každopádně pro někoho, kdo o Černobylu nikdy nic nečetl anebo neviděl, tohle bude asi hodně velký šok, takže se vlastně tomu hypu kolem ani nedivím. Jinak co se týče herecké a technické stránky, tak je to jako obvykle od HBO vysoký nadstandart.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
10
Ľudia sa boja nadprirodzena. No skôr by sa mali báť tvrdej reality. Keď som sa o tomto mini-projekte dozvedel ešte v dobe, keď nebol vonku ani pilot ťažko by som uveril, že z toho vznikne niečo tak úžasné, bezchybné a mrazivé zároveň. Neveril som, že anglický dabing spolu s anglickými hercami bude dobrá kombinácia pre Rusko / Ukrainský príbeh, no rapídne som sa plietol. Všetko fungovalo na 120% a to je aj moje finálne hodnotenie. Už dlho ma nechytil, žiaden seriál ako tento. Odporúčam púšťať (povinne) na hodinách dejepisu.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Jeden z nejsilnějších seriálových zážitků poslední doby. Famózní herecké výkony, skvělý scénář a atmosféra, ze které mrazí. Už se těším, až se k němu vrátím, až budu starší, protože potom ho docením víc, než doposud a věřím, že se to odrazí i na hodnocení.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
10
(mini) serialova udalost roka. herecke vykony (hlavne harris a skarsgard), hudba a rezia na excelentnej urovni...
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9.5
Tento film jsem nedávno viděla podruhé a zas "mě dostal". Marija Pojezžajeva je krásná dívka, hudba Maxima Koševarova výborně s celým filmem souzní, režii Pavla (Páši! :-)) Kulakova lze jedině pochválit. Nevím, jsem starší generace, víc mě berou ty filmy slovanské než americké. Bylo to dojemné, ale člověk si uvědomil, že zde žili lidi úplně podobně jako kdekoliv jinde, že měli své záliby, lásky, ... A najednou přijde taková katastrofa, kterou nikdo neočekával. Dalo mi to zapomenout na covid, což je rovněž katastrofa, kterou nikdo neočekával. Připomnělo mi to dobu, kdy synovi byly dva roky, spal ve sportovním kočárku pod naší hrušní na naší malé zahrádce v Olomouci na Letné a já si to pak vyčítala a dlouho jsem měla strach. Ale přece jenom jsme byli od té Ukrajiny dost vzdálení. To dcerka mé kolegyně dostala jako malé dítě leukemii a oni byli v Kijevě právě v tu dobu a ta malá ještě nebyla tehdy na světě. Tam je ta souvislost asi dosti zřejmá!
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 400 bodů
8
Výborné. Dal bych pět, ale ta ruština v tom chybí...
limeta
limeta
5 179 bodů
10
Hodnotit můžu jen v superlativech. Všichni víme, že se havarie v Černobylu stala, ale až teď si člověk uvědomí, do kolika lidských osudů a jak moc tragicky zasáhla. Skvěle natočeno, ponurá atmosféra se zažírá pod kůži, chvílemi se člověk už ani nemůže dívat na bolest z následků ozáření a zároveň se nejde odtrhnout a musí se dívat dál a dál. Realistické, děsivé a výborně zahrané. Jedna z věcí, která se nedá vyhnat z hlavy.
Floridsky
4 376 bodů
10
Nejlepší a nejvíc povedený historický seriál všech dob. Spolu s His Dark Materials nejlepší seriál roku. Prvé čtvery epizody jsou o tom, co se dělo při výbuchu a jaké byly další práce. Poslední epizoda je jeden velký soud, při kterém se Vám zatají dech. Herecky velice dobře zahrané, Jared Harris, Stellan Skarsgård i Emily Watson předvádějí dokonalý výkon. Fakt jako WOW. Ještě bych moc rád viděl minisérii se Stellanem jako Ščerbinou o zemětřesení v Arménii.