Černobyl

94%
Černobyl
Mini-série věnující se havárií jaderné elektrárny v Černobylu, která se odehrála v roce 1986.




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
9.5
Seriálová lahůdka z dílny HBO, kterou by si neměl nechat ujít žádný nadšenec do historie spojené s Černobylem. První díl výborně navnadil a při jeho sledování mi občas tuhla krev v žilách. Historicky naprosto přesně převedené a řemeslně dokonalé. Už se nemohu dočkat dalšího dílu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Dobře napitchovaný seriál, kde se syrová stylizace střetává přesně na půl cesty s archetypálními osobními konflikty jak z antické tragédie. Jednotlivé "minipříběhy" udržují pozornost, aniž by ubíraly celku, a dávkování informací je nastaveno přesně tak, aby to působilo jako náročné dílo, ale přitom nebyl jediný důvod, aby ho někdo nepochopil. Bylo zajímavé sledovat tuhle dokonalou truhlařinu paralelně s implodujícím fiaskem Hry o trůny. Tenhle krátký, ucelený formát sluší HBO jednoznačně líp.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
K tomu všeobecnému nadšení se nepřidám hlavně kvůli dílům 3 a 4, kdy mi to citové vydírání diváka už přišlo hodně přes čáru (lov na zvířátka). Každopádně pro někoho, kdo o Černobylu nikdy nic nečetl anebo neviděl, tohle bude asi hodně velký šok, takže se vlastně tomu hypu kolem ani nedivím. Jinak co se týče herecké a technické stránky, tak je to jako obvykle od HBO vysoký nadstandart.


Dodatečné informace

Původní název:
Chernobyl (více)
  • USA Černobyl
  • USA Chernobyl
  • USA Чернобыль
Premiéra v ČR:
7. 5. 2019
Země původu:
USA, Velká Británie

Podobné


Powered byJustWatch