Sever

62%
Sever
Šestidílný seriál bude příběhem nadějného kriminalisty, který věří ve spravedlnost a čest, tudíž nezůstane lhostejný ke korupci svých nadřízených. Za to je ale následně potrestán a z vyšetřovatele se tak stává vyšetřovaný. Dramatická série vychází z atraktivního prostředí policie, s několika liniemi a překvapivými zvraty, které umožňují poznat způsob fungování nejsilnější státní mocenské organizace ve všech jejích složkách, jejich propojení i soupeření. (Česká televize)




avenis
avenis
8 067 bodů
8
Myslím, že se povedla zase další trefná sonda do světa lidí u moci. Nevím, jestli si autoři vzali nějaké konkrétní lidi za vzor, ale je to trefné. Takových mocipánů, kteří na sebe navzájem něco vědí a jdou si na ruku i mimo meze zákona je u nás dost. Mádl hraje typický prototyp ještě nezkaženého člověka, který si však nabije hubu a raději ustoupí. Je to smutné a je to tak. Pro svou depresivnost stačí vidět jednou.
Hoptimista
Hoptimista
800 bodů
6
Celých šest epizod sledujete, jak si cílevědomý a nezlomný Mádl stojí za svým, snaží se rozkrýt moloch korupce a být na té “správné straně”. Když už se vše blíží ke konci a praská ve švech, příběh vás vskutku pohltí, nicméně přichazí poslední, zcela jistě nejslabší epizoda, ze které vyplyne, že teda raději budeme “držet hubu a krok” a odstěhujeme se co nejdál od problémů. Celých šest hodin hledání pravdy je během závěrečných minut v trapu a vy jen do poslední minuty doufáte, že na vás ještě vyskočí nějaká pecka. Ta ale nepřichází. Nemusela by to být nějaká pro naše končiny sci-fi šílenost, ale takhle to moc pozitivní světlo na Českou policii nevrhá.

Dodatečné informace

Původní název:
Sever (více)
  • Česká republika Sever
Premiéra v ČR:
7. 10. 2019
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch