Trojitá hrozba

58%
Trojitá hrozba
Plakát traileru
Payu a Lung-fej jsou dva kamarádi a žoldáci, kteří se nechají najmout od Deverauxa na humanitární misi. Až pozdě zjistí, že cílem mise není záchrana rukojmích z vesničky v mahajayské džungli, ale osvobození teroristy Collinse, který navíc přikáže je zabít a vesnici zničit. Jim se však podaří přežít, stejně jako Jakovi, který ovšem při útoku přišel o manželku a své kamarády. Ti tři se spojí a vydávají se pomstít.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Stará dobrá akční škola, kdy stačí drobný děj a přemíra akcí, aby to dokázalo plně divácky uspokojit akčního filmového fanouška. Ve snímku jsou známé tváře současných akčních hrdinů a je na co se dívat. Tony Jaa, Iko Uwais, Scott Adkins, Michael Jai White a třeba také Michael Bowling. Co k tomu dodat víc. Všichni jsou velice dobří bojovníci a bojová choreografie Tima Mana jim umožňuje se předvést v plné parádě. Snímek se drží typické akční šablony, takže všechny ty neutuchající souboje vedou k finálnímu. Po dramatické stránce sice navrch nemá a patřičně delší také není, což je škoda, ale dejme tomu. Diváky tedy čeká spousta akce, čímž nemá cenu se nějak zaobírat dějem. Nějaký základ má, ale dal by se odvyprávět jednou větou. Snímek pro fanoušky bojových umění, kde si přijdou na své, čímž budou mít na oddech za celou stopáž dohromady snad jen deset minut. Asijský styl akčních filmů má stále co nabídnout a je to dobře.
kknk2
kknk2
2 949 bodů
7
Nemá smysl předstírat, že Trojitá hrozba je něco víc, než „jen“ rendez-vous hvězd akčního filmu. Důkazem je i poslední záběr, kde si to bok po boku vykračují Tiger Chen, Iko Uwais a Tony Jaa. Zápletka zrovna nevyniká, sem tam klopýtne o nějakou tu hloupost, v zásadě není důležitá. Ale co už, mě se to líbilo (jen ať vás nenapadne se dívat s českým dabingem).

Dodatečné informace

Původní název:
Tripla Ameaça (více)
  • Thajsko Trojitá hrozba
  • Thajsko Tripla Ameaça
  • Thajsko Triple amenaza
  • Thajsko Triple Threat
Premiéra v ČR:
7. 6. 2020
Země původu:
Thajsko, Čína, USA
Rozpočet:
10 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění