Věrní nevěrní

59%

Komentáře a recenze 6

Dle relevance
F
80%

Věrní nevěrní jsou opravdu takovým pěkně vyvedeným komorním dramatem s několika vtipnými momenty, na kterém se sešla řada šikovných lidí, na čemž samozřejmě taky hodně záleží. Zase není úplně fér, že mimo Febiofest se mu nedostane tolik pozornosti.

I
80%

Věrní nevěrní působí jako milý a oddechový film, který si rádi pustíte znovu. Ve větším měřítku nejsou žádným zázrakem kinematografie, ale Francouzi jsou v podobném žánru, jak to říct, zkrátka nedotknutelní.

t
75%

I přes primárně humorný tón však nezůstává romantická linka filmu zcela upozaděna. Garrel totiž chytře a hojně využívá techniky voiceoveru. Překrývající komentáře hned tří postav ohledně jejich pocitů a vnímání chování těch druhých se nese už ve vážnějším duchu, což celou situaci trochu vyvažuje.

K
70%

Divák sa musí predovšetkým odbremeniť od relatívnej záťaže naivity príbehu a dať sa len unášať celkom vkusným a nezvyčajným postupom vzťahového vzplanutia či vyhasínania. Malý Joseph (Joseph Engel) vynikajúco okoreňuje dospelácke správanie, jeho postavu scenáristi dobre nadávkovali do gradácie príbehu a on si plnými dúškami užíva svoju dôležitosť v krízových situáciách.

T
70%

Francouzská lehkost Věrných nevěrných sice hraničí s absurditou, ale přináší taky vtipné momenty (servírka, pivoňky, Joseph…). Garrel s Carrièrem nechávají scénu po scéně postavy reagovat většinou naopak, než jak by to nejspíš bylo ve skutečnosti. To si uvěříte už brutálním začátkem příběhu a pak ještě mnohokrát.

M
60%

Stručná a notně cynicky napsaná freska o věrnosti, (ne)stárnutí a rádoby lásce. Sympatické tváře před kamerou i za ní však nestačí na to, aby se nakonec jednalo o víc než jen lehce nadprůměrnou jednohubku.